Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απαντούν στην απαγόρευση συνδικαλισμού

Νέα προσπάθεια τρομοκράτησης νεανικών συνειδήσεων και χειραγώγησης της αγωνιστικής τους διάθεσης, εκτυλίχτηκε αυτή τη φορά στο ΙΕΚ Ιωαννίνων, στην προσπάθεια του σπουδαστικού συλλόγου να κάνει γενική συνέλευση ενόψει και του σημερινού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, όπου είχε πάρει απόφαση να συμμετάσχει.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9/11 η διεύθυνση του 1ου ΙΕΚ, επιχειρώντας να «σπάσει» την εξαγγελθείσα γενική συνέλευση των σπουδαστών, ισχυρίστηκε πως ο σύλλογός τους είναι παράνομος και δεν υφίσταται. Σύμφωνα με καταγγελίες, εκτοξεύτηκαν απειλές από την υποδιευθύντρια προς τον πρόεδρο του συλλόγου.

Αυτές τις προσπάθειες παρεμπόδισης των σπουδαστών να συνέρχονται και να αποφασίζουν για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μόρφωσή τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Ιωαννίνων. «Στην απαγόρευση από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της συνδικαλιστικής δράσης μέσα στους χώρους, δώσαμε απάντηση με τη δημιουργία συλλόγου, ο οποίος καλύπτει την ανάγκη για έκφραση των ανησυχιών μας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε μέσω δημοκρατικών διαδικασιών (Γενικών Συνελεύσεων, εκλογών κ.ά.)», σημειώνει στην ανακοίνωσή του και καλεί τους σπουδαστές στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης μαζί με εργατικά σωματεία για να πετύχουν καλύτερους όρους μόρφωσης, δουλιάς, ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ