Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαιτούνται μέτρα για τη φύλαξη των σχολείων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οι εργαζόμενοι ως σχολικοί φύλακες δεν έχουν μονιμοποιηθεί, στερούνται βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως ασφάλιση, επιδόματα κ.τ.λ., παραμένουν υπό συνεχή ομηρία και σα να μην έφταναν αυτά... είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη! Η μετάθεση του προβλήματος στους ΟΤΑ και η συνέχιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα για τους εργαζόμενους αυτούς και τις οικογένειές τους, οι οποίοι λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται σχετικά με τη μονιμοποίησή τους δε γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον τους μετά τις 31/12/05 που τελειώνει η σύμβασή τους.

Για τα προβλήματα των σχολικών φυλάκων και γενικότερα της φύλαξης των σχολείων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Αντώνης Σκυλλάκος, Αγγελος Τζέκης και Παναγιώτης Κοσιώνης κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή στην οποία επισημαίνουν:

«Είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η φύλαξη όλων των σχολικών κτιρίων, κατά τις ώρες που δε λειτουργούν, με τη μονιμοποίηση όλων των μέχρι σήμερα εργαζομένων στο συγκεκριμένο τομέα, την πρόσληψη σημαντικού αριθμού ακόμη και την τροποποίηση του καθηκοντολογίου τους, ώστε να ανταποκρίνεται σε καθήκοντα φύλαξης σχολικών κτιρίων και μόνο σε αυτά. Και κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορεί να παραπεμφθεί στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ, γιατί θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη δυσβάσταχτη φορολογία, μέσω της ακόμη μεγαλύτερης αύξησης των δημοτικών τελών. Επίσης επιτακτική είναι η ανάγκη για πρόσληψη όλου του αναγκαίου για τη λειτουργία των σχολείων, μη διδακτικού προσωπικού και όχι η χρησιμοποίηση του διδακτικού προσωπικού σε άλλες - άσχετες με το έργο τους - εργασίες σε βάρος του παιδαγωγικού και μορφωτικού έργου του σχολείου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης:

  • Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μονιμοποίησης των χιλιάδων εργαζομένων ως σχολικών φυλάκων και τι μέτρα θα πάρει για τη μονιμοποίησή τους και την απόδοση σε αυτούς πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή στους σχολικούς φύλακες των δεδουλευμένων αποδοχών τους από το Σεπτέμβρη του 2005.
  • Εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμων σχολικών φυλάκων για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών, καθώς και όλου του μόνιμου, αναγκαίου για τη λειτουργία των σχολείων προσωπικού.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστρατήγηση του ωραρίου στο δήμο Τρικάλων(2020-07-31 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Τετάρτη και Πέμπτη(2014-03-15 00:00:00.0)
Να προσληφθούν μόνιμοι Σχολικοί Φύλακες(2007-12-07 00:00:00.0)
Απαιτούν μόνιμη και σταθερή εργασία(2004-12-08 00:00:00.0)
Απάντηση στη Νομαρχία(2002-06-19 00:00:00.0)
Ζητούν πλήρη εργασιακά δικαιώματα(2002-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ