Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Το λιμάνι της αντίστασης

Στην πρώτη γραμμή του τεράστιου μπλοκ των εργαζομένων του Πειραιά οι νέοι και οι νέες. Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στα χέρια, τα απανωτά τους συνθήματα, το νεανικό τους παλμό και ζωντάνια έδιναν τον τόνο, ενώ με το εντυπωσιακό πανό της Γραμματείας Νέων ΠΑΜΕ Πειραιά έστειλαν το σαφές τους μήνυμα: «Η νεολαία με το ΠΑΜΕ για δουλιά, για ζωή με δικαιώματα».

Μαζικά έδωσαν το «παρών» τους οι ναυτεργάτες εν ενεργεία, συνταξιούχοι και άνεργοι. Με τα δύο μεγάλα πανό τους τα οποία υπέγραφαν τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων έκαναν ξεκάθαρο ότι ο αγώνας κλιμακώνεται. Τη δική τους σφραγίδα έβαλαν και οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το «βαρύ πυροβολικό» των εργαζομένων του Πειραιά.

Πρωτόγνωρη εμπειρία ήταν για τον 25χρονο μεταλλεργάτη Γιώργο Ρεσβάνη η συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. «Δεν έτυχε να ξαναδώ τόσο κόσμο, τόσους εργαζόμενους να διαδηλώνουν. Αυτό γεμίζει ελπίδα εμάς τους νέους ανθρώπους και θα πρέπει τώρα να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, με μεγαλύτερη αγωνιστικότητα, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν».

Η Κατερίνα Λουκά, ναυτιλιακή υπάλληλος (από έναν κλάδο που βρίσκεται και αυτός στο «μάτι του κυκλώνα») μας είπε: «Ηρθα εδώ σήμερα γιατί έχω αντιληφθεί ότι μόνο μέσα από αυτό το Αγωνιστικό Μέτωπο μπορούμε να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας, τα συμφέροντά μας. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοί μου, όλοι οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ