Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2005 (32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ)
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ανοίγει σήμερα τις πύλες του
  • Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα είναι ανοιχτό σήμερα και αύριο το Πολυτεχνείο στην Πατησίων
  • Την Πέμπτη κλείνουν οι πύλες στη 1 το μεσημέρι και στις 3 μ.μ. είναι οι προσυγκεντρώσεις για την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

ΜΕΤΡΟ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας στις εκδηλώσεις εορτασμού της 32ης επετείου του Πολυτεχνείου, απηύθυναν χτες το πρωί εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο γεμάτο συμβολισμούς χώρο κράτησης και βασανιστηρίων του ΕΑΤ - ΕΣΑ, που σήμερα είναι μουσείο και στεγάζονται εκεί τα γραφεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-'74.

Το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων ανοίγει σήμερα τις πύλες του από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για το καθιερωμένο προσκύνημα στο μνημείο, την επίσκεψη στο χώρο των γεγονότων. Αύριο, το Πολυτεχνείο θα μείνει ανοιχτό τις ίδιες ώρες, ενώ την Πέμπτη θα ξεκινήσει η εκκένωση του χώρου στη 1 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει η σεμνή τελετή της πρυτανείας και να δοθεί αμέσως μετά το έναυσμα για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ, Φ. Προβατάς, μιλώντας για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της επετείου, είπε ότι το μήνυμά τους έρχεται από πολύ μακριά και απευθύνεται στο μέλλον, χαρακτηρίζοντας δικαίωμα και υποχρέωση τη μαζική συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας σε αυτές. Εκ μέρους της Πανσπουδαστικής ΚΣ ο φοιτητής που μίλησε στη συνέντευξη, κάλεσε τους νέους να περιφρουρήσουν, με τη μαζική συμμετοχή τους στον εορτασμό, το καθ' όλα επίκαιρο σύνθημα της εξέγερσης για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία και να δώσουν απάντηση στην πολιτική που σήμερα το καθιστά επίκαιρο και η Α. Χαραλαμποπούλου, πρόεδρος της Προοδευτικής Ενωσης Μητέρων Ελλάδας, κάλεσε τις μητέρες να φέρουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους στο χώρο τους Πολυτεχνείου, στον εορτασμό και την πορεία.

Η Διακήρυξη της Επιτροπής

Η διακήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού για τον φετινό εορτασμό διαπιστώνει ότι τα οράματα και τα συνθήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη παρέμειναν απραγματοποίητα. «Ο πιο βάρβαρος ιμπεριαλισμός που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια συσσωρεύοντας με τις δυνάμεις της ασύδοτης αγοράς και της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, από τη μια τον πιο προκλητικό πλούτο και τη φτώχεια από την άλλη». Επισημαίνει τον πόλεμο και τις επιθέσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς, τη διατήρηση τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, την ανεργία, το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται από την ασκούμενη πολιτική για την παιδεία, το στραγγάλισμα δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών, την παρεμβατικότητα του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τονίζει ότι σ' αυτές τις συνθήκες τα οράματα του Πολυτεχνείου καλούν σε νέους αγώνες.

Η Συντονιστική Επιτροπή, λοιπόν, καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, το λαό της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και προσδιορίζει και πάλι τα συνθήματα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία», «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», «Το Πολυτεχνείο ζει - σε νέους αγώνες μας καλεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες του λαού για ένα καλύτερο αύριο(2016-11-10 00:00:00.0)
Οι μαζικοί φορείς μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των εκδηλώσεων(2010-11-13 00:00:00.0)
Ολοι στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία(2002-11-13 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε μαζικά, μαχητικά, αντιιμπεριαλιστικά(2001-11-20 00:00:00.0)
Παλλαϊκός ο χαρακτήρας του εορτασμού(2001-11-15 00:00:00.0)
Τιμούν την εξέγερση στο Πολυτεχνείο(2000-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ