Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Συνεχίζουμε μαζικά, μαχητικά, αντιιμπεριαλιστικά

Με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα

Μεγάλη, μαχητική, δυναμική και με ξεκάθαρο το αντιιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο, η πορεία από το Πολυτεχνείο στην αμερικάνικη πρεσβεία, το περασμένο Σάββατο, αποτέλεσε πραγματική κορύφωση των εκδηλώσεων του τριήμερου εορτασμού για την 28η επέτειο της εξέγερσης του 1973. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται ενάντια σε λαούς, η ευθεία απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά και η κατάφωρη υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας, η διαρκής επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, μπήκαν στο στόχαστρο των διαδηλωτών.

Δεκάδες χιλιάδες ο κόσμος που στη διάρκεια του τριημέρου τίμησε την ηρωική εξέγερση, περνώντας από τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου ή συμμετέχοντας στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία. Λαός και νεολαία ανέδειξαν μ' αυτό τον τρόπο ότι είκοσι οκτώ χρόνια μετά, τα οράματα του Πολυτεχνείου μένουν ζωντανά, οδηγούν και σήμερα τους αγώνες. Είκοσι οκτώ χρόνια μετά επιμένουν να διαδηλώνουν μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, το σύμβολο του ιμπεριαλισμού, που τότε εγκατέστησε τη χούντα στην Ελλάδα, σήμερα μακελεύει λαούς. Ετσι και σήμερα, λαός και νεολαία δε σκύβουν το κεφάλι, μπαίνουν «στην πρώτη τη γραμμή να φύγουνε οι βάσεις κι οι Αμερικανοί».

Ξεχωριστή για τον παλμό και τον όγκο της η παρουσία του ΚΚΕ στη μεγάλη πορεία κι ανάμεσά του τα δεκάδες μαζικότατα μπλοκ της ΚΝΕ. Οι κομμουνιστές έδωσαν το μήνυμα ότι «ο αγώνας κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται, δυναμώνει, έχει προοπτική». Με την ορμή της επιτυχίας του τριήμερου εορτασμού και της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής πορείας, καλούν το λαό και τη νεολαία σε δυναμική συνέχεια, στους αγώνες που έρχονται.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ