Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Μαχητικά συλλαλητήρια

Με δυναμικά και μαχητικά συλλαλητήρια και πορείες τιμήθηκε το Πολυτεχνείο στη Στερεά Ελλάδα - Εύβοια. Οι φιλειρηνιστές, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, σε Αμφισσα, Λαμία, Λιβαδειά και Ιστιαία έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν το Σάββατο.

Στην Αμφισσα, η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Αντιπολεμική Επιτροπή έγινε στο Πνευματικό Κέντρο στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου και μίλησε ο Χρ. Δημητρίου, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής, ενώ χαιρέτισε ο Γ. Ιωσηφίδης, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας. Ακολούθησε μαχητική αντιιμπεριαλιστική πορεία με συνθήματα κατά του πολέμου, του ιμπεριαλισμού, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο ή στην αποστολή Ελλήνων φαντάρων εκτός συνόρων και κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

Στη Λαμία, το «ραντεβού» των αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων ήταν στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Πάρκου, όπου έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από εκπροσώπους της Επιτροπής Ειρήνης, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, της Κίνησης για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, τη Δημοκρατική Συσπείρωση. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης όπου ακούστηκαν αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, διαχρονικά του τότε και του σήμερα, αναδεικνύοντας ότι η έξαρση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας βρίσκει «το δάσκαλό της» στην ενωτική αγωνιστική απάντηση του λαϊκού κινήματος.

Στη Λιβαδειά, η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Αντιπολεμική Επιτροπή, έγινε στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Η Τασία Κοντογιάννη εκ μέρους της Αντιπολεμικής Επιτροπής Φορέων και ο Σωτήρης Καλέας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών αναφέρθηκαν στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και πολυεθνικών για την υποταγή των λαών και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των κρατών, όσο και στις επιπτώσεις του πολέμου στη ζωή και διαβίωση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Κατέληξαν, τονίζοντας ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει ανατρεπτικό χαρακτήρα. Για να γίνει ο λαός πραγματικός αφέντης στον τόπο του και να χαράξει τη δική του πορεία, χρειάζεται συνεχής αγώνας.

Εκδήλωση για την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Νοέμβρη του '73 έγινε και στην Ιστιαία, που διοργάνωσε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, η Επιτροπή Ειρήνης Βόρειας Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ