Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Οριστικές αποφάσεις το Δεκέμβρη

Για την οριστική χάραξη της τακτικής του ΔΗΚΚΙ στις ερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του κόμματος, στα μέσα Δεκέμβρη. Αυτό αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία (ΠΓ) του ΔΗΚΚΙ, η οποία συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή υπό την προεδρεία του Δ. Τσοβόλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, «η ΠΓ του κινήματος αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην ΚΠΕ την αισθητή παρουσία του ΔΗΚΚΙ στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές με ψηφοδέλτια που θα εκφράζουν σε επίπεδο κοινωνίας την ανάπτυξη του αντινεοφιλελεύθερου κοινωνικού μετώπου».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, δήλωσε: «Ασχοληθήκαμε με την τακτική που θα ακολουθήσουμε στις ερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, μετά την αποτυχία της σοβαρής πρωτοβουλίας που αναπτύξαμε, επί 1 χρόνο, για κοινή δράση και κοινή κάθοδο των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων της χώρας».

Ο Δ. Τσοβόλας παράλληλα ανέφερε: «Με ευθύνη άλλων - όχι δική μας - δεν επετεύχθη αυτό που πιστεύω ότι είναι η επιθυμία και η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της βάσης των προοδευτικών και αριστερών κομμάτων, αλλά και του λαού. Εμείς ποτέ δεν κλείνουμε τέτοιους δρόμους, γιατί είναι στρατηγικές οι επιλογές. Φοβάμαι όμως ότι κάποιοι άλλοι δεν έχουν καταλάβει τις μεθοδεύσεις των οικονομικά ισχυρών και παραμένουν σε αντιλήψεις του παρελθόντος, που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα».

Εμείς θα επιμείνουμε, κατέληξε ο Δ. Τσοβόλας, «και είμαστε πάντα ανοιχτοί για τέτοιου είδους - σοβαρές όμως - πολιτικές αντινεοφιλελεύθερες συσπειρώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ