Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Δολοφονία με σφαίρες διασποράς

Νέα στοιχεία για την εκτέλεση του βραζιλιάνου νέου στο Λονδίνο τον περασμένο Ιούλη

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ακόμη και εκσυγχρονισμένες σφαίρες «ντουμ-ντουμ», απαγορευμένες από διεθνείς συνθήκες, τις εξελιγμένες πλαστικές σφαίρες (hollow point bullets) χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί με πολιτικά που δολοφόνησαν εν ψυχρώ στο μετρό του Λονδίνου, τον περασμένο Ιούλη, τον 27χρονο βραζιλιάνο Ζαν Τσαρλς ντε Μενέζες, όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

Μάλιστα, πρόκειται για τα πυρομαχικά τα οποία χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και πυροβόλησαν με αυτά στο κεφάλι τον ντε Μενέζες, στις 22 Ιούλη, μία ημέρα μετά τις «τζούφιες» επαναληπτικές όμως επιθέσεις. Οσο για τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν θεωρούνται εκσυγχρονισμένες σφαίρες «ντουμ - ντουμ» που κατασκεύαζε ο βρετανικός στρατός στην ομώνυμη περιοχή κοντά στην Καλκούτα της Ινδίας και η χρήση των οποίων απαγορεύτηκε με τη διακήρυξη της Χάγης το 1899.

Οι εξελιγμένες αυτές σφαίρες, όπως οι μακρινοί πρόγονοί τους οι «ντουμ-ντουμ» που εκρήγνυνται και ανοίγουν σαν μανιτάρι όταν βρίσκουν «μαλακό στόχο», όπως αναφέρει η «Τέλεγκραφ», είναι διαθέσιμες για τους αστυνομικούς που λαμβάνουν μέρος στην «επιχείρηση Κράτος», την επιχείρηση που περιγράφεται πιο απλοϊκά ως «πυροβολήστε για να σκοτώσετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ