Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ορυμαγδός απολύσεων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Τριάντα χιλιάδες εργαζόμενοι στον κάλαθο των αχρήστων μόνο σε μία βιομηχανία. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της «General Motors» ότι προχωρεί σε μείωση κατά 9% του συνολικού προσωπικού της, μεταξύ άλλων, σε μία προσπάθεια να εξοικονομήσει δαπάνες ύψους 7 δισ. δολαρίων.

Κατά το «Ρόιτερς», η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία είπε επίσης ότι θα κλείσει (ή θα περιορίσει τις δραστηριότητες) 12 εργοστάσια στη Βόρεια Αμερική, καθώς και ότι θα μειώσει την παραγωγή οχημάτων κατά 1 εκατ. περίπου. Η GM «ελπίζει» πως το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών προσωπικού θα γίνει με προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Επίσης, μόλις την προηγούμενη βδομάδα, η Ενωση Ενωμένων Εργατών στην Αυτοκινητοβιομηχανία (United Auto Workers - UAW) είχε ανακοινώσει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «revealed Delphi Corporation» σχεδιάζει την περικοπή 24.000 εκ των 34.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα τριετίας. Πρόκειται για τελεσίγραφο της «Delphi» που το έχει βαπτίσει «τελική προσφορά» προς τις συνδικαλιστικές ενώσεις μετά την κήρυξή της σε πτώχευση στις 8 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ