Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αρχίζουν οι περικοπές

Φαίνεται πως «άρχισαν τα όργανα» για τους Γερμανούς εργαζόμενους, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα μέτρα του κυβερνητικού συνασπισμού χριστιανο-σοσιαλδημοκρατών θα είναι η περικοπή στο μισό του επιδόματος των Χριστουγέννων για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ετσι, χωρίς... χάσιμο χρόνου θα ξεκινήσει η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής «στο όνομα του... νοικοκυρέματος στην οικονομία», όπως φέρεται να λέει η, σε λίγο καγκελάριος, Αγγελα Μέρκελ.

Πάντως 350 αντιπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών πρωτοβουλιών, συνδικάτων και αριστερών οργανώσεων, που συνήλθαν το Σαββατοκύριακο στη Φραγκφούρτη του Μάιν, πήραν απόφαση για την οργάνωση συλλαλητηρίων ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.

Στις 17 Δεκέμβρη θα αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία και το ακριβές περιεχόμενο των διαδηλώσεων.

Στο μεταξύ στις αρκετές χιλιάδες μέλη που τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψαν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα προστέθηκαν την Παρασκευή άλλα τριάντα, ανάμεσά τους στελέχη της σοσιαλδημοκρατικής νεολαίας «Γιούσο» (JUSO). Σε κοινή δήλωσή τους εξηγούν ότι η πολιτική του SPD (Σοσιαλδημοκράτες) από αρκετά χρόνια χαρακτηρίζεται από «νεοφιλελευθερισμό, κοινωνική αποψίλωση και στρατιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής» και ότι η ηγεσία του κόμματος με τα πρόσφατα κοινά μέτρα με τη χριστιανοδημοκρατία «δε δείχνει καμιά ετοιμότητα αλλαγής αυτής της πολιτικής». Ενας από τους αποχωρήσαντες, ο Γκίντερ Μπελ, πρώην πρόεδρος της σοσιαλδημοκρατικής οργάνωσης της νεολαίας στην Κολωνία και μέχρι την Πέμπτη μέλος του SPD, δήλωσε στην εφημερίδα «Γιούνγκε Βελτ» (19/20 Νοέμβρη) ότι προσχώρησαν στην οργάνωση ΒΑΣΓΚ (είναι το κόμμα του Οσκαρ Λαφοντέν). Στην ερώτηση γιατί δεν προσχώρησαν στο Αριστερό Κόμμα, ΚΟΔΗΣΟ, ο Μπελ είπε ότι «έχουμε την εντύπωση ότι η ΒΑΣΓΚ έχει καλύτερες δυνατότητες. Είναι ένα δυναμικό στοιχείο στο κομματικό τοπίο».

Για τη λεγόμενη «Αριστερά μέσα στο SPD» δήλωσε ότι αυτή υποκλίθηκε μπροστά στην ηγεσία στο πρόσφατο συνέδριο και διερωτάται πώς όλοι αυτοί ξέχασαν ότι «ήταν ο Μιντεφέρινγκ» που παρουσίασε την «Ατζέντα 2010» και ότι αυτός δικαιολόγησε τον επιθετικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ