Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Εισαγωγή στην αντιτρομοκρατία από Σαρκοζί

ΠΑΡΙΣΙ.-

Το νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο παρουσίασε, χθες, στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί, υποστηρίζοντας ότι «τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα γιατί τα σενάρια τέτοιων επιθέσεων επί γαλλικού εδάφους είναι υπαρκτά και ο υπόγειος πόλεμος αυτών των δικτύων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη χώρα». Ο Σαρκοζί δε δίστασε να κινδυνολογήσει, εκτιμώντας ότι «μια επίθεση στη Γαλλία δε θα πρέπει διόλου να αποκλείεται ως ενδεχόμενο».

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, παράταση της χρονικής περιόδου κράτησης ενός υπόπτου χωρίς αυτός να έχει πρόσβαση σε συνηγόρους ή συγγενείς του από 4 σε 6 ημέρες, διατήρηση αρχείου όλων των ηλεκτρονικών δεδομένων για περισσότερο από 1 χρόνο, καθώς και την αύξηση του αριθμού των καμερών σε όλους τους δρόμους. Η συζήτηση άρχισε υπό τη μορφή του κατεπείγοντος και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε, χθες, ο χορός των 24ωρων απεργιών, με τους εργαζόμενους στο μετρό να παίρνουν τη σκυτάλη από τους σιδηροδρομικούς και να την παραδίδουν στους εκπαιδευτικούς σήμερα. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων διαφόρων κλάδων του δημοσίου τομέα και ζητούν προσλήψεις και αύξηση μισθών. Οι σιδηροδρομικοί, πάντως, φαίνεται να πέτυχαν τις σχετικές δεσμεύσεις από τον ίδιο τον Πρόεδρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ