Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Σε κίνδυνο η ζωή του κομμουνιστή ηγέτη

Σε επιστολή του ο Γιεβγκένι Κόπισεφ, Α` Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων (ΕΚΚ-ΚΚΣΕ) ζητά την εκδήλωση της διεθνούς αλληλεγγύης, για τη σωτηρία της ζωής του Μικόλας Μπουρακιάβιτσιους, ηγέτη του ΚΚ Λιθουανίας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή σημειώνεται πως ο 78χρονος Μπουρακιάβιτσιους που εδώ και 12 χρόνια βρίσκεται στις φυλακές του Βίλνιους, υποβλήθηκε σε σύνθετη εγχείρηση καρδιάς στις 25 Νοέμβρη, σε πολιτικό νοσοκομείο. Ομως οι αρχές έχουν ζητήσει από τις 29 Νοέμβρη να μεταφερθεί ο ηγέτης του ΚΚ Λιθουανίας στο νοσηλευτήριο της φυλακής!

Ο Κόπισεφ σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή των αρχών της Λιθουανίας θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του κομμουνιστή ηγέτη, η ποινή του οποίου λήγει στις 14 Γενάρη 2006 και προσθέτει:

«Πρόκειται για πολιτική απόφαση, που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας. Το κυρίαρχο καθεστώς της Λιθουανίας, με επικεφαλής τον Β. Αντάμκους, πρώην αξιωματικό της φασιστικής Βέρμαχτ και στη συνέχεια της αμερικανικής κατασκοπίας, επιδιώκει τη φυσική εξόντωση του κύριου πολιτικού αντίπαλου του, του κομμουνιστή Μικόλα Μπουρακιάβιτσιους, στις φυλακές. Σχεδόν όπως έκανε στο παρελθόν ο Χίτλερ απέναντι στο Ε. Τέλμαν, τον Αύγουστο του 1944 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπούχενβαλντ, λίγο πριν την απελευθέρωση της Γερμανίας από το φασισμό, που έγινε κατορθωτή χάρη στον Κόκκινο Στρατό».

Ο Γ. Κόπισεφ καλεί να σταλούν επιστολές διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του Προέδρου της χώρας, στο φαξ: 003705-2664145.

Και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@president.lt

Να σημειώσουμε ότι οι διπλωματικές αρχές της Λιθουανίας στη χώρα μας είναι στη διεύθυνση:

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 49, Αθήνα

Φαξ: 210.729.43.47

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις: amb.gr@urm.lt και lietamb@otenet.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ