Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τσένι στο στόχαστρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Επίθεση προς τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι, εξαπέλυσε ο συνταγματάρχης Λόρενς Γουίλκερσον, πρώην προσωπάρχης του τέως υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ. Δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε βάρος του Ντικ Τσένι, κατηγορώντας τον, με δηλώσεις του στο βρετανικό BBC, και ως θιασώτη της χρήσης τρομοκρατικών μεθόδων. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση της χώρας του ίσως εσκεμμένα παραπλάνησε τον αμερικανικό λαό, όσον αφορά τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για το Σαντάμ Χουσεΐν, πριν από την εισβολή στο Ιράκ.

Η επίθεση αυτή αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο, το οποίο καταδεικνύει όμως τον αλληλοσπαραγμό των πυλώνων της εξουσίας εντός της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης.

Μία ακόμη ένδειξη είναι ότι εκτός της καταγεγραμμένης μεταστροφής αξιωματούχων του Πενταγώνου, όσον αφορά στον πόλεμο του Ιράκ, και το «αμερικανικό κεφάλαιο» δείχνει να εγκαταλείπει την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» βασικοί πυλώνες της οικονομικής εξουσίας αντιδρούν στην παράταση και συνάμα σκλήρυνση του «αντιτρομοκρατικού νόμου» (Πάτριοτ Ακτ), μετά την 31η Δεκέμβρη, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί στις οικονομικές τους δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ