Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Η αντιπολίτευση επιλέγει... μποϋκοτάζ

Βλέποντας την αναπόφευκτη ήττα, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ, ανακοινώνουν ότι δε θα συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής

Ο Πρόεδρος Τσάβες έχει τη λαϊκή στήριξη

Associated Press

Ο Πρόεδρος Τσάβες έχει τη λαϊκή στήριξη
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Για προσπάθεια υπονόμευσης των βουλευτικών εκλογών, από την αντιπολίτευση που καθοδηγείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κατήγγειλε χτες ο υπουργός Επικοινωνίας και Πληροφοριών, Γιούρι Πιμεντέλ. Οι εκλογές πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή για την εκλογή των 167 βουλευτών και μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της λεγόμενης Δημοκρατικής Δράσης (Accion Democratica) και άλλα τρία μικρότερα ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν τη διαδικασία. Προφανώς αυτό γίνεται γιατί βλέπουν ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κοντράρουν το Μπολιβαριανό Μπλοκ Αλλαγής του Προέδρου Τσάβες, όπου συμμετέχει και το ΚΚ Βενεζουέλας (9 φορές έχουν ήδη ηττηθεί) και γι' αυτό επιλέγουν να σηκώσουν το ζήτημα... των μη έγκυρων εκλογών.

Την αρχή έκανε η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, στέλεχος της «αντιπολίτευσης» από τις ΗΠΑ (με πρόσβαση στο Λευκό Οίκο και τον Μπους, όπου έχει διαφύγει από τις πρώτες ημέρες μετά την οικτρή αποτυχία του πραξικοπήματος) που κάλεσε την «αντιπολίτευση» να αναλάβει τις «ιστορικές της ευθύνες»... Ακόμη πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «VHeadline», η Ματσάδο της οργάνωσης «Σουμάτε», που χρηματοδοτείται γενναία από τις ΗΠΑ, κάλεσε τους πολίτες να απόσχουν από τις εκλογές, μιλώντας για «ιστορική ευθύνη» των κομμάτων της αντιπολίτευσης να απόσχουν.

Ο Χένρι Ράμος της «Δημοκρατικής Δράσης» δήλωσε ότι «δε θα λάβει μέρος» γιατί η διαδικασία διεξάγεται με όρους «αρνητικούς» για την αντιπολίτευση. Απαντώντας, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Βισέντε Ρανχέλ δήλωσε ότι «η αντιπολίτευση λέει ότι οι εκλογές δεν είναι καθαρές. Θα είναι οι πιο καθαρές στην ιστορία της Βενεζουέλας»...

Μέχρι σήμερα, η «Δημοκρατική Δράση» ελέγχει 23 από τις συνολικά 79 έδρες της αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση (επί συνόλου 167), στην οποία πλειοψηφεί με 52% το Μπολιβαριανό Μπλοκ. Αν αυτό αυξηθεί στα δύο τρίτα των εδρών, όπως αναμένεται και βάσει της καταγεγραμμένης τάσης του εκλογικού σώματος στις τελευταίες αναμετρήσεις, θα καταστεί δυνατή η μεταρρύθμιση του Συντάγματος που αποτελεί μέρος της «μπολιβαριανής διαδικασίας», στην οποία αντιτίθεται με νύχια και με δόντια η αντιπολίτευση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προεδρικές και περιφερειακές εκλογές την Κυριακή (2018-05-17 00:00:00.0)
Προτάσεις «εθνικής συμφιλίωσης και διαλόγου» (2017-08-12 00:00:00.0)
Οξύνεται η σύγκρουση (2016-10-28 00:00:00.0)
Συγκρότηση νέου κοινοβουλίου εν μέσω διαδηλώσεων (2016-01-06 00:00:00.0)
Δυσκολότερη για το λαό η επόμενη μέρα (2015-12-10 00:00:00.0)
Η Μπολιβαριανή Διαδικασία προχωράει (2005-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ