Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Νέο κύμα απαγωγών

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Για πολλοστή φορά, ο Αμερικανός Πρόεδρος απέρριψε το ενδεχόμενο άμεσης απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, τονίζοντας ότι θα είναι «καταστροφικό» για την περιοχή και τις ΗΠΑ, ενώ στο πλευρό του, ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ υποστήριζε ότι «το να τα παρατά κανείς στη μέση δεν είναι στρατηγική». Στο μεταξύ νέο κύμα απαγωγών σαρώνει τη χώρα. Μετά τους 2 Καναδούς, 1 Βρετανό και 1 Αμερικανό, που κρατούνται από μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με το όνομα «Σπαθιά της αλήθειας», που τους χαρακτηρίζει «πράκτορες της κατοχής», επιβεβαιώθηκε η απαγωγή της Γερμανίδας αρχαιολόγου Σουζάνε Οστχοφ, η οποία αγνοούνταν από την Παρασκευή.

Η Οστχοφ μένει στο Ιράκ τα τελευταία 10 χρόνια, έχει προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, γνωρίζει αραβικά και επειδή, όπως λέγεται, δεχόταν απειλές από την «αλ Κάιντα» εγκατέλειψε τη Μοσούλη και ζούσε στη Βαγδάτη, κάνοντας, κυρίως, ανθρωπιστικό έργο από την εισβολή και μετά. Οι απαγωγείς της ζητούν να διακόψει η Γερμανία κάθε συνεργασία με την ιρακινή «κυβέρνηση» απειλώντας να τη σκοτώσουν. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για τη ζωή της, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις.

Θύματα απαγωγής έπεσαν και 6 Ιρανοί σιίτες προσκυνητές μαζί με τους 2 Ιρακινούς συνοδούς τους. Από την ομάδα αφέθηκαν ελεύθερες, χτες, οι 3 γυναίκες.

Επιπλέον, 2 ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στη Βόρεια Βαγδάτη, ενώ στη Φαλούτζα δολοφονήθηκε μουφτής, ο οποίος επέβλεπε όλη την επαρχία Ανμπάρ και ήταν ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης «Ενωση Μουσουλμάνων Ουλεμάδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ