Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
720 ευρώ μετά από 24 χρόνια δουλιάς!

«Δε βγαίνουμε οικονομικά...». Αυτό είναι το θέμα που μονοπωλεί την κουβέντα στα «πηγαδάκια» που στήνουν κάθε πρωί οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» στο εργοστάσιο. Δε μιλούν μόνο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μετά από 3 μήνες επίσχεσης εργασίας. Μιλούν για τα αδιέξοδα που βιώνει η σύγχρονη εργατική οικογένεια, οι μισθοί των εργαζομένων δεν επαρκούν να καλυφθούν - πολλές φορές - ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες...

Η Κατερίνα δουλεύει στη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» για 12 χρόνια, κι όμως, ο μισθός της, μόλις που ξεπερνά τα 700 ευρώ. «Ενα 15ήμερο το δίνω για το ενοίκιο... Ο άνδρας μου είναι οικοδόμος, μια δουλεύει, μια δε δουλεύει. Πολλές φορές τύχαινε να 'χουμε και κάτι ατυχήματα - ο σύζυγος είχε σπάσει το πόδι του στην οικοδομή - και να δουλεύω μόνο εγώ. Και μ' αυτά τα χρήματα να πρέπει να περνά ολόκληρη οικογένεια...», εξηγεί στον «Ρ». Τα 720 ευρώ φτάνει κι ο μισθός της Πόπης. Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια σκληρής εργασίας, η ψυχαγωγία μοιάζει πολυτέλεια. «Οταν ήταν τα παιδιά μου μικρά, κι ας είχαμε πάρει δάνειο, πηγαίναμε σε κανένα ταβερνάκι πού και πού. Τώρα...»

Οι εργάτριες «τα βάζουν κάτω»: «Μια 4μελής οικογένεια θέλει το μήνα 600 ευρώ για τον μπακάλη, για λαϊκή, για το χασάπη... Επειτα είναι το ρεύμα, το τηλέφωνο, το νερό, τα κοινόχρηστα, θες 300 ευρώ γι' αυτά...». Οσο για το νοίκι, η Κατερίνα, που πληρώνει 300 ευρώ για ένα δυάρι, θεωρείται «τυχερή». Ευτυχώς, το σπίτι είναι παλιό, διαφορετικά είναι πια πολύ δύσκολο να βρεις δυάρι με νοίκι κάτω από 350 ευρώ, λένε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ