Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυξάνουν οι κίνδυνοι

«Ιστορική» χαρακτήρισε, προχτές, την επίσκεψή της στη Ρουμανία η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί το Βουκουρέστι ως τον «καλύτερο σύμμαχο» στην περιοχή. Προφανώς, επειδή υπέγραψε τη συμφωνία εγκατάστασης τεσσάρων μόνιμων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Ρουμανία, όπως και τη δημιουργία μιας «δύναμης άμεσης επέμβασης ανατολικής Ευρώπης» και, βέβαια, παίρνοντας υπόψη της τη γεωστρατηγική σημασία της τελευταίας, καθώς βρίσκεται στο υπογάστριο της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Την ίδια στιγμή, ο Βούλγαρος υπουργός Αμυνας ανακοίνωνε ότι οι διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στη Βουλγαρία θα ολοκληρωθούν μέχρι το Μάρτη, ύστερα από συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντ. Ράμσφελντ.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στα παραπάνω. «Η επέκταση των υποδομών των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ έως τα σύνορα της Ρωσίας θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον της Συνθήκης για τα Συμβατικά Οπλα», προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Ιβανόφ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Με άλλα λόγια, είναι ολοφάνερη η συνεχής ενίσχυση των αντιθέσεων μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οπως και οι μεγάλοι κίνδυνοι και απειλές, που συνεπάγεται το γεγονός αυτό, σε βάρος της ειρήνης και της ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ