Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Ολοι με το ΠΑΜΕ!

Ολοκληρώνονται οι εξορμήσεις και οι ταξικές δυνάμεις πέφτουν στη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας

Με το ΠΑΜΕ μια γροθιά και στην απεργία της Τετάρτης
Με το ΠΑΜΕ μια γροθιά και στην απεργία της Τετάρτης
Λίγα μόλις 24ωρα πριν την πανεργατική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα ολοκληρώνουν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, έχοντας ήδη καλύψει χιλιάδες επιχειρήσεις, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες σε κάθε νομό, σε κάθε πόλη. Τα μηνύματα από τη μάχη της προετοιμασίας είναι ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή στην απεργία και τις 57 απεργιακές συγκεντρώσεις, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου, στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Ο απόηχος του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου το Νοέμβρη στην Αθήνα, αλλά και η σταθερή και αταλάντευτη ταξική δράση του ΠΑΜΕ, αποτέλεσαν τη στέρεη βάση πάνω στην οποία όλες τις προηγούμενες μέρες «πάτησε» το πλατύ άνοιγμα των δυνάμεων του Πανεργατικού Μετώπου στους εργάτες και τους υπάλληλους όλης της χώρας.

Ηδη, μια νέα μάχη προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς: Αυτή της περιφρούρησης της απεργίας, έξω από τους χώρους δουλιάς. Για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και να καμφθεί κάθε απεργοσπαστική προσπάθεια. Για να βρει τοίχο κάθε απόπειρα των εκπροσώπων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού να υπονομεύσουν - και μ' αυτό τον τρόπο - την απεργία.


Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στους συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος και τους χιλιάδες εργαζόμενους όλο το προηγούμενο διάστημα. Μια συζήτηση κρίσιμη, καθώς άμεσα ξεκινάει η διαπραγμάτευση της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και των κλαδικών Συμβάσεων και προβάλλει επιτακτική η ανάγκη οι εργάτες και οι υπάλληλοι να οργανώσουν τον αγώνα τους στη βάση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών τους.

Την Τετάρτη, απεργούμε μαζικά και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Για να πάρει απάντηση το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως εκφράζεται και με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, το οποίο μέσα στην επόμενη βδομάδα τίθεται σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Για να γίνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, να ανάψει η σπίθα της εργατικής αντεπίθεσης μέσα σε κάθε χώρο δουλιάς.

Αύριο Δευτέρα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προγραμματίζουν ανάμεσα σε άλλες και τις παρακάτω περιοδείες και εξορμήσεις στην Αθήνα: στις εταιρίες ΔΕΠΑ και ΕΚΟΛΙΝΑ, στους Δήμους Περιστερίου, Ηλιούπολης, Ελληνικού και Αλίμου, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Αθήνας, στα εργοστάσια «Τζόνσονς και Τζόνσονς», «Βέτεριν», στη ΔΕΗ Λαυρίου, στην ΕΥΔΑΠ Ακροκεράμου, στο ναύσταθμο του υπουργείου Αμυνας, στο υπουργείο Εμπορίου, στο τελωνείο του αεροδρομίου, στο Βυζαντινό και στο Νομισματικό Μουσείο και στον ΟΓΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ