Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πιέσεις για τις μεταφορές

Ανοιχτό διατηρεί ακόμα η κυβέρνηση το ζήτημα των ωρών εργασίας των οδηγών στις οδικές μεταφορές, αν και όπως έχει πει ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών το ωράριο θα προσαρμοστεί στα όρια που έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο ΕΕ. Η καθυστέρηση πάντως της εφαρμογής της σχετικής οδηγίας φαίνεται να δυσαρεστεί τους εταίρους της κυβέρνησης που την απειλούν τώρα με παραπομπή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ο κανονισμός της ΕΕ αφορά τον ανώτατο χρόνο οδήγησης, φόρτωσης, εκφόρτωσης, καθώς και τη συντήρηση οχημάτων και τα διοικητικά καθήκοντα, στις οδικές μεταφορές. Η νομοθεσία που όφειλαν να έχουν υιοθετήσει τα κράτη - μέλη, δεδομένης και της τελευταίας απόφασης για αύξηση των ελέγχων και μείωση του χρόνου οδήγησης, έπρεπε να στοχεύει «στη βελτίωση και εναρμόνιση των κοινωνικών συνθηκών των εργαζομένων στην ευρωπαϊκή αγορά οδικών μεταφορών και έτσι να ευνοηθεί η βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, ο θεμιτός ανταγωνισμός και η ασφάλεια των οδικών μεταφορών».

Με την οδηγία δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα η Ελλάδα και 9 ακόμα κράτη - μέλη που καλούνται σε απολογία, ενώ αν δεν ικανοποιήσουν την Επιτροπή, οδεύουν προς στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ