Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΙΤΗΡΑ
Προκαταβολές μειωμένων επιδοτήσεων

Αντί να δοθεί ολόκληρη η στρεμματική ενίσχυση στα σιτηρά, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί για άλλη μια φορά με προκαταβολές να ξεγελάσει τους δικαιούχους παραγωγούς. Επίσης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει γαργάρα το γεγονός ότι λόγω υπερβάσεων στα πλαφόν θα υπάρχουν μεγάλες μειώσεις στις στρεμματικές επιδοτήσεις και κυρίως στο σκληρό σιτάρι.

Βέβαια, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και οι προκάτοχοί της, δείχνει να ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη δημιουργία φτηνών επικοινωνιακών εντυπώσεων. Στα πλαίσια αυτά έσπευσε χτες να ανακοινώσει ότι από 16/12 θα καταβληθεί προκαταβολή 70% των στρεμματικών επιδοτήσεων σε 236.520 παραγωγούς. Απέκρυψε, όμως, το γεγονός ότι δε θα δοθεί προκαταβολή σε 21.203 παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές όπου η ποινή συνυπευθυνότητας κόβει την επιδότηση σε ποσοστό άνω του 30%, αφού κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην ανακοίνωση.

Η όποια εξόφληση προκύψει θα δοθεί από Γενάρη, αφού εξεταστούν τα τελικά στοιχεία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Επίσης σημειώνεται ότι «η διαδικασία καταβολής της προκαταβολής στον τομέα των αροτραίων, για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση τήρησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων για έγκαιρη πληρωμή των αγροτών». Ομως μάλλον καθυστέρησε κάπως η κυβέρνηση της ΝΔ τις... έγκαιρες προκαταβολές στις αροτραίες καλλιέργειες, γιατί πέρυσι τις ανακοίνωσε στις 2/12 και φέτος το έκανε στις 14/12...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ