Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ»
Χρειάζονται πολιτικά συμπεράσματα

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ

Το νέο εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΟΤΤΟ Εβρος» και την προσπάθεια συσκότισης των πραγματικών αιτίων που οδηγούν στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και της ανεργίας, καταγγέλλει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Αφορμή αποτελεί η σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης Εβρου και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και κατέληξε στη «μαγική λύση» της απόσχισης του εργοστασίου από τα «Κλωστήρια Ναούσης» και τη συνέχιση της λειτουργίας του ως αυτόνομης μονάδας πάντα κάτω από την ιδιοκτησία του Λαναρά.

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και για τις ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ του κεφαλαίου, αλλά και για τις ευθύνες των συμβιβασμένων πλειοψηφιών του συνδικαλιστικού κινήματος που επίσης ορκίζονται πίστη στο μονόδρομο της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει πως και ανάπτυξη της κλωστοϋφαντουργίας μπορεί να υπάρξει αρκεί να στηρίζεται στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, ενταγμένη σε έναν κεντρικό σχεδιασμό στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ