Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΛΗΤΩ»
Με νέα απεργία απαντούν στην απόλυση

Με νέα 24ωρη απεργία, μετά τη χτεσινή, απαντά σήμερα Πέμπτη 15 Δεκέμβρη το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Πειραιά στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης στο κατάστημα βρεφικών και παιδικών ειδών «Λητώ» στον Πειραιά, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή της.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία, την περασμένη εβδομάδα, απαίτησε από τις τρεις υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην παραλαβή των εμπορευμάτων να πληρώσουν οι ίδιες το λάθος στο οποίο είχε υποπέσει η προμηθεύτρια εταιρία για ορισμένα εμπορεύματα μικρής αξίας. Μια εκ των τριών υπαλλήλων αντέδρασε (οι άλλες δύο «συμμορφώθηκαν» υπό τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης με την υπόδειξη της διεύθυνσης και κατέβαλαν από 170 ευρώ εκάστη) κι αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις απαράδεκτες αξιώσεις, με αποτέλεσμα να απολυθεί.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, αφού καταγγέλλει ως παράνομη και καταχρηστική την απόλυση της υπαλλήλου, επισημαίνει πως «η απόλυση έγινε στα πλαίσια εκβιασμού σε βάρος της εργαζόμενης από την εργοδοσία προκειμένου να πληρώσει, παράνομα από το μισθό της, έλλειμμα που βρέθηκε κατά την παραλαβή εμπορευμάτων».

«Ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης στο κατάστημα του Πειραιά και την επιστροφή των χρημάτων που έδωσαν οι εργαζόμενοι από το μισθό τους, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα που βρέθηκε κατά την παραλαβή των εμπορευμάτων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγοντας τονίζεται:

«Δε θα επιτρέψουμε να ισχύσουν αυτές οι παρανομίες σε βάρος των εργαζομένων με μόνο σκοπό τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματιών. Το δίκιο των εργαζομένων θα νικήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ