Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ποιον κοροϊδεύει;

Περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι, αποκλείονται αυθαίρετα, μέχρι στιγμής, από το ειδικό εποχιακό επίδομα, με ευθύνη της κυβέρνησης και του διορισμένου διοικητή του ΟΑΕΔ, Γιώργου Βερναδάκη. Σ' αυτήν την αποκάλυψη, την οποία πρώτος ο «Ρ» έφερε προχθές στο φως της δημοσιότητας, απάντησε χθες η Διοίκηση του ΟΑΕΔ και ο ίδιος ο κ. Βερναδάκης, ο οποίος, οχυρωμένος πίσω από μια διάταξη, την οποία οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως την ερμηνεύει λάθος, ισχυρίζεται - στα πλαίσια της αυστηροποίησης των κριτηρίων παροχής του επιδόματος που προωθεί ο ΟΑΕΔ - πως όσοι εργάστηκαν στο εξωτερικό δε δικαιούνται το εν λόγω επίδομα.

Τι, όμως, δεν απαντά, ο κ. Βερναδάκης; α) Το εποχιακό επίδομα δίδεται εδώ και 16 συναπτά χρόνια, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που όριζε ο Νόμος του 1836/1989, ακόμα και σε αυτούς που αναγκάστηκαν να δουλέψουν στο εξωτερικό για να ζήσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Επιπρόσθετα, πέρσι, που ο ίδιος ήταν διοικητής, το επίδομα, εξ όσων γνωρίζουμε, δόθηκε κανονικά. β) Ολοι οι μουσουλμάνοι, όπως κατήγγειλε χθες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο Φερίτ Κόσογλου, γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών - Καθαριστών, που εργάζονται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δεν έχουν πάρει ακόμη το εποχιακό επίδομα, όταν άλλοι συνάδελφοί τους (Ελληνες και αλλοδαποί) στην ίδια εργασία και στον ίδιο εργοδότη το έχουν ήδη εισπράξει!

Τέλος, η κυβέρνηση κι ο κ. Βερναδάκης γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, ότι: Εξαιτίας της συρρίκνωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι στη Ζώνη μπροστά στο φάσμα της συνεχούς ανεργίας αναγκάζονται και ξενιτεύονται για το μεροκάματο. Μάλιστα, τα μεροκάματα που κάνουν (κάτω από τις χειρότερες συνθήκες), κατά βάση, δεν ξεπερνούν τα 70 - 80 το χρόνο. Προφανώς, στα πλαίσια της «ανταγωνιστικότητας», η κυβέρνηση εκτιμάει ότι αυτά τα μεροκάματα φτάνουν και περισσεύουν για να ζήσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους και θέλουν να τους αποκλείσουν από το εποχιακό επίδομα...


Ν. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ