Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Περίεργες μεθοδεύσεις με φόντο τις συμπράξεις

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ στο σωματείο προσπαθούν να «αναβαφτίσουν» το νοσοκομείο με το όνομα ιδιώτη δωρήτριας

Την αλλαγή του ονόματος του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» στη Νέα Ιωνία και τη μετονομασία του σε «Κωνσταντοπούλειο», ως έκφραση ευγνωμοσύνης στη δωρήτρια Αλίκη Περωτή - Κωνσταντοπούλου, προωθούν με περίεργες μεθοδεύσεις οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ, στο Σωματείο Εργαζομένων και στην 5μελή της ΕΙΝΑΠ, σε αγαστή συνεργασία με τη σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου και στελέχη της προηγούμενης διοίκησης επί ΠΑΣΟΚ. Την ερχόμενη Δευτέρα έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση, όπου και θα συζητηθεί το θέμα της μετονομασίας.

Η Αλ. Περωτή - Κωνσταντοπούλου κατασκεύασε με δική της εταιρία τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, που ολοκληρώθηκε το 1990. Η δωρήτρια φυσικά έτυχε των ανάλογων φοροαπαλλαγών, ενώ ακόμα συζητιούνται οι διαδικασίες πιστοποίησης των δαπανών για την κατασκευή. Το 1987 το νοσοκομείο με απαίτηση της δωρήτριας μετονομάστηκε σε «Κωνσταντοπούλειο - Αγία Ολγα» και εκπρόσωπος της δωρήτριας μπήκε ως μόνιμο μέλος στη διοίκηση του νοσοκομείου. Εύλογα ερωτήματα δημιουργεί η εμμονή της δωρήτριας για την πλήρη μετονομασία του νοσοκομείου, αλλά και όσα ακούγονται για την ίδρυση -με χρήματα της δωρήτριας - συγκεκριμένων μονάδων στο νοσοκομείο, που θα διέπονται από ειδικό καθεστώς. Με δεδομένα και τα προνόμια που δίνονται στους επιχειρηματίες μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει ο νόμος για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Μάλιστα, ακούγεται ότι οι νέες αυτές μονάδες θα έχουν επικεφαλής στελέχη που αποτελούν «κήρυκες» των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της Υγείας. Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει αυτό που χρόνια ακουγόταν στο νοσοκομείο, ακόμα και από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι η ανάπτυξη του νοσοκομείου από το δημόσιο «μπλοκαριζόταν» από συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Ετσι, ουδέποτε υλοποιήθηκε η αρχική μελέτη, που προέβλεπε μαζί με την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας την ανέγερση και ενός δίδυμου κτιρίου, από πλευράς του δημοσίου, τη δεκαετία του '80. Ακόμα, το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς πτέρυγας του νοσοκομείου μένει για χρόνια αναξιοποίητο, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις κλινών στην καρδιολογική και ορθοπεδική κλινική. Στα χαρτιά έμεινε και το κτίριο που είχε ξαναπρογραμματιστεί να χτιστεί στην «Αγία Ολγα» ενόψει της Ολυμπιάδας.

Συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων» του νοσοκομείου υπογράμμισαν στον «Ρ» ότι είναι αναγκαίο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που έχουν ανάγκη ενός αναβαθμισμένου δημόσιου με δωρεάν υπηρεσίες νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι να αντιταχθούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίσταση στην εμπορευματοποίηση της Yγείας (2006-03-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-02-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-12-02 00:00:00.0)
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (2001-07-15 00:00:00.0)
Εκλογικό πραξικόπημα (1999-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ