Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ
Εκλογικό πραξικόπημα

Προκηρύχτηκαν νέες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, επειδή εκλέχτηκε ο εκπρόσωπος της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης"

Δρομολογείται τελικά το πραξικόπημα της διοίκησης του νοσοκομείου "Αγία Ολγα" για την ακύρωση των εκλογών απ' τις οποίες αναδείχτηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, καταγγέλλουν εκπρόσωποι της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης" (ΑΣ).

Στις επαναληπτικές εκλογές, που έγιναν στις 8.12.1998, στο ΔΣ του νοσοκομείου εκλέχτηκε συνδικαλιστής της ΑΣ - που στηρίζεται απ' την ΕΣΑΚ Δημοσίου - με 161 ψήφους έναντι 160 του εκπροσώπου της ΠΑΣΚΕ.

Με παράνομη και κατάπτυστη απόφαση του ΔΣ, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της ΑΣ, ακυρώθηκαν οι εκλογές και προκηρύχτηκαν νέες για τις 23 και 30 Μάρτη 1999 με πρόσχημα την απουσία δικαστικού εκπροσώπου. Υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι εκλογές γίνονται με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου και πουθενά τα τελευταία 15 χρόνια σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας δε συμμετέχει δικαστικός αντιπρόσωπος γιατί δεν το προβλέπει ο νόμος.

Ας σημειωθεί ότι την απόφαση την έχουν ψηφίσει ο προηγούμενος εκπρόσωπος των εργαζομένων, μέλος της ΠΑΣΚΕ και ο νεοεκλεγείς εκπρόσωπος των γιατρών, μέλος της ΔΑΚΕ οι οποίοι εκλέχτηκαν χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο. "Η υποκρισία όμως", τονίζουν οι εκπρόσωποι της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης", "έχει και τα όριά της. Ξέρουμε καλά ότι όλα γίνονται με άνωθεν εντολή. Δηλαδή του υπουργείου και της δωρήτριας, οι οποίοι, χρόνια τώρα, βλέπουν στους εκπροσώπους της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης" το εμπόδιο, να χρησιμοποιούν το νοσοκομείο κατά το δοκούν αλλά και να δρομολογήσουν εκείνα τα σχέδια που νοσοκομεία όπως η "Αγία Ολγα" λόγω των ειδικών σχέσεων με τους λεγόμενους δωρητές, μπορούν να λειτουργήσουν πιλοτικά στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων. Οι παραπάνω μεθοδεύσεις δε θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι της "Αγίας Ολγας" έχουν και πείρα και θέληση να αχρηστεύσουν τέτοια σχέδια. Ακόμα κι αν γίνουν οι εκλογές, θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία κάνοντας μπούμερανγκ για τους διοικούντες το εκλογικό τους πραξικόπημα. Ευθύνες τεράστιες έχουν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του σωματείου που με πρόσχημα τη μη συγκρότηση προεδρείου ύστερα από τις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου, αρνήθηκαν να καταδικάσουν το εκλογικό πραξικόπημα της διοίκησης του νοσοκομείου". Ας σημειωθεί ότι στις πρόσφατες εκλογές οι εργαζόμενοι αφαίρεσαν την αυτοδυναμία από την ΠΑΣΚΕ όπου από 5 έδρες πήρε 4 και ανέδειξαν δεύτερη και ισχυρή δύναμη την "Αγωνιστική Συσπείρωση", που από 2 έδρες πήρε 3 με αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ