Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΕΛΕΡ
Αγωνιστικό προσκλητήριο των αγροτών

Συγκέντρωση - συλλαλητήριο με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕ στις 21 του Μάρτη

Πλήθος αγροτών της Θεσσαλίας, αλλά και όλης της χώρας, αναμένεται να δώσουν δυναμικό "παρών" στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΠΑΣΕ), την ερχόμενη Κυριακή στις 11 π.μ., για να τιμήσουν την 89η επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ και να δηλώσουν πως συνεχίζουν το δρόμο του αγώνα και της θυσίας, που χάραξαν οι πρόγονοί τους.

Το μήνυμα για μαζική και δυναμική συμμετοχή στο γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ παίρνουν καθημερινά τα μέλη της ΠΑΣΕ που, μαζί με αγροτοσυνδικαλιστές, έχουν ξεκινήσει περιοδείες σ' ολόκληρη τη Θεσσαλία, μοιράζοντας το κάλεσμα της συγκέντρωσης και απευθύνοντας αγωνιστική πρόσκληση στους αγρότες της περιοχής. Ηδη, από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας έχουν ναυλωθεί πολλά πούλμαν, για να μεταφέρουν τον κόσμο στον τόπο της εκδήλωσης. Παράλληλα, η ΠΑΣΕ καλεί τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό να πάρει μαζικά μέρος στο φετινό αγωνιστικό γιορτασμό, τονίζοντας πως "με αγώνες τιμάμε τους ήρωες - μάρτυρες του Κιλελέρ".

Οπως υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο "Ρ" ο Γιώργος Νταφούλης,μέλος της ΠΑΣΕ: "Η συγκέντρωση - συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΑΣΕ στις 21 του μήνα, προς τιμή των 89 χρόνων από την εξέγερση του Κιλελέρ, αποτελεί τη συνέχιση των αγώνων της αγροτιάς, κόντρα στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ. Ενόψει μάλιστα και των νέων αντιαγροτικών μέτρων που επιτάσσει η "Ατζέντα 2000", ο γιορτασμός του Κιλελέρ σηματοδοτεί ακόμη περισσότερο την αγωνιστική κατεύθυνση του αγροτικού κόσμου, για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής".

Στη δήλωσή του ο Γ. Νταφούλης καλεί όλους τους αγρότες, αλλά και τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τους μαθητές να τιμήσουν φέτος την εξέγερση του Κιλελέρ και να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση στις 21 του Μάρτη. "Η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της ΠΑΣΕ θα αποτελέσει την απάντηση στη "φιέστα" που διοργανώνουν οι κυβερνώντες μια βδομάδα μετά, με σκοπό να υπονομεύσουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα της γιορτής, να ξεχαστεί το νόημα της θυσίας των κολίγων, να αποπροσανατολιστεί ο αγροτικός κόσμος και να σταματήσουν οι θυσίες του", είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ