Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συντονισμένη αντίδραση εναντίον του φορο - δημάρχου

Μετά τους καταστηματάρχες στο Κουκάκι, και στο Παγκράτι συλλέγονται υπογραφές διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες αυξήσεις που επιβάλλει η δημοτική αρχή του Δ. Αβραμόπουλου, που φτάνουν και το 1.000% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Διογκώνεται το κύμα αγανάκτησης καταστηματαρχών και καταναλωτών ενάντια στη Δημοτική Αρχή της Αθήνας, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων που επέβαλε η τελευταία στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Μετά τη συλλογή περισσότερων από 800 υπογραφές δημοτών από το Κουκάκι, που αντιδρούν στις αυξήσεις που επιβάλλονται στα καταστήματα που διατηρούν τραπεζοκαθίσματα, υπογραφές σε ψήφισμα διαμαρτυρίας συγκεντρώνουν αυτές τις μέρες καταστηματάρχες του Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι.

Στο ψήφισμα, οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν: "Θεωρούμε απαράδεκτες αυτές τις αυξήσεις που φτάνουν και μέχρι 1.000% ανά τετραγωνικό μέτρο και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης. Οι αυξήσεις αυτές θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές, μέσω των αναγκαστικών αυξήσεων των προσφερόμενων προϊόντων".Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι στην πρώτη θητεία του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν κατά 56,7%.Και ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφασή της που αφορούσε στις συγκεκριμένες αυξήσεις.

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από παρέμβαση της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που, σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, θα επανεξετάσει τις επιβληθείσες αυξήσεις και στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα προτείνει τροποποιήσεις, όπου κρίνει απαραίτητο. Την απόφαση για το αν θα τροποποιηθούν οι αυξήσεις θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μιλώντας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης" Λεων. Αυδής - ο οποίος είχε καταψηφίσει όλες αυτές τις αυξήσεις όταν τις εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή - υπογράμμισε ότι ο δήμος πρέπει να εξασφαλίσει χώρους, όπου ο καφές να προσφέρεται στις 200 δρχ., αντί των υψηλότατων τιμών που ισχύουν σήμερα και αποδυναμώνουν το εισόδημα των εργαζομένων ή τους περιορίζουν στην έξοδό τους. Για να συμβεί αυτό, όπως επισήμανε, δεν μπορεί να επιβάλλονται τεράστιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Επιπλέον, πρόσφατα ο δημοτικός σύμβουλος της "Συμπαράταξης" Στ. Λάμπρου δήλωσε στο "Ρ" ότι η πολιτική της πλειοψηφίας του ΔΣ για αυξήσεις των τελών έχει σχέση με την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. "Απ' τη μια, η κυβέρνηση στο όνομα της ένταξης στην ΟΝΕ μειώνει κάθε κοινωνική παροχή, άρα και τους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την άλλη, οι δήμαρχοι που συμφωνούν μ' αυτή την πολιτική, προσπαθούν να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα των δήμων χωρίς να διεκδικούν τους πόρους που τους αναλογούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά επιβάλλοντας νέες φορολογίες", υπογράμμιζε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ