Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΘΗΡΑΣ
Πολύμηνη καθυστέρηση μισθών των εργαζομένων

Το ζήτημα των πολύμηνων καθυστερήσεων καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στον Κρατικό Παιδικό Σταθμό Επισκοπής Γωνιάς Θήρας έφεραν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Αιγαίου οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Αποστόλης Τασούλας.

Οπως τονίζουν οι δύο βουλευτές, χρειάστηκε να κατατεθεί η 5185/16-12- 1998 Ερώτηση, προκειμένου να καταβληθούν την παραμονή των Χριστουγέννων 1998 τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, ενώ πρόκειται για μια κατάσταση που εμφανίστηκε και σε άλλους Παιδικούς Κρατικούς Σταθμούς των Κυκλάδων (Πάρου, Τήνου κλπ). "Αλλά ενώ το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, υπογραμμίζουν στη συνέχεια οι βουλευτές του ΚΚΕ, απαντώντας στην προαναφερθείσα Ερώτηση διαβεβαίωνε ότι "η καθυστέρηση αμοιβής αυτού του προσωπικού (σ.σ: δηλαδή του Παιδικού Κρατικού Σταθμού Επισκοπής Γωνιάς Θήρας), οφείλεται σε διαδικαστικό θέμα, που έχει σχέση με την υλοποίηση του προϋπολογισμού του σταθμού και ήδη βρίσκεται στη λύση του", το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξανά. Ετσι παρ' όλο που βρισκόμαστε στα μέσα Μάρτη 1999, οι εργαζόμενοι του Σταθμού δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του Γενάρη και Φλεβάρη 1999, αλλά και οι προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες... ".

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο Σταθμό εδώ και τέσσερα χρόνια έχει ιδρυθεί στα χαρτιά το Βρεφικό Τμήμα, το οποίο, όμως, δεν έχει λειτουργήσει ακόμα!

Καταλήγοντας οι δύο βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Υγείας - Πρόνοιας και Αιγαίου, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές του Παιδικού Κρατικού Σταθμού Επισκοπής Γωνιάς Θήρας και στο εξής να πληρώνονται κανονικά και ώστε να λειτουργήσει το Βρεφικό Τμήμα του συγκεκριμένου Σταθμού, αφού αυτό θα είναι το μοναδικό στο νησί και θα εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ