Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"OXI" σε όλα τα ναρκωτικά

Εκδήλωση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας έγινε χτες στο ΤΕΙ Αθήνας

"Η νεολαία στον εφιάλτη απαντά: ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά",ήταν το μήνυμα που έστειλε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας του ΤΕΙ Αθήνας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε χτες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Η συζήτηση που αναπτύχθηκε κάλυψε απορίες για το ρόλο των προγραμμάτων μεθαδόνης και για την ουσία του διαχωρισμού σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, ενώ το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι τα προβλήματα της καθημερινής ζωής δε λύνονται με τη φυγή στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών και τους πλαστούς παραδείσους που δημιουργούν.

Την εκδήλωση άνοιξε η Εύα Πολύζου,μέλος της ΠΚΣ, η οποία τόνισε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών αφορά όλους, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση που εντείνει την άσχημη κατάσταση στον τομέα της θεραπείας, περικόπτοντας τις δαπάνες για την υγεία και την πρόνοια. Επίσης εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΠΚΣ στον αγώνα των μελών και των θεραπευτών της κοινότητας "18 ΑΝΩ" για την επαναλειτουργία της.

Η διευθύντρια του "18 ΑΝΩ", Κατερίνα Μάτσα,στάθηκε ιδιαίτερα στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά, επισημαίνοντας ότι ο διαχωρισμός είναι τεχνητός και έχει ως αποτέλεσμα να σπρώχνονται όλο και περισσότεροι νέοι στις υποτιθέμενες "μαλακές" και "ακίνδυνες" ουσίες. Για τα προγράμματα μεθαδόνης τόνισε ότι δεν αποτελούν λύση, προτείνοντας να ενισχυθούν στην ουσία οι θεραπευτικές κοινότητες. Τέλος, για το θέμα της "αποποινικοποίησης" υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αναφέροντας το παράδειγμα της Ολλανδίας.

Στη συζήτηση πήρε ακόμη μέρος ο Ηλίας Μιχαλαρέας,ψυχολόγος, θεραπευτής στο "18 ΑΝΩ", ο οποίος τόνισε ότι καμιά νομιμοποίηση των ναρκωτικών δε θα λύσει το πρόβλημα, αλλά λύνεται μόνο με την ανατροπή των αιτιών, δηλαδή αυτών που η ίδια η κοινωνία δημιουργεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ