Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΥΦΛΟΙ
"Θέλουμε δημόσια φτηνή τηλεφωνία"

Πορεία χτες στο υπουργείο Μεταφορών

"Ο ΟΤΕ κάνει την πολιτική του ανεξάρτητα από το υπουργείο Μεταφορών". Αυτή την απάντηση έδωσε χτες ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Σαλαγιάννης στους εκπροσώπους του Συνδέσμου Τυφλών που τον επισκέφτηκαν, ζητώντας του την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς για τα μέλη του συνδέσμου. Μετατόπισε έτσι την αρμοδιότητα για την ικανοποίηση του αιτήματος στον μετοχοποιημένο πλέον ΟΤΕ και απλά δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει, ώστε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο των Τυφλών για το αν και πόση θα είναι η αύξηση των δωρεάν μονάδων που θα παραχωρηθεί σε κάθε μέλος του.

Νωρίτερα οι τυφλοί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα γραφεία του Συνδέσμου τους στην οδό Βερανζέρου, στο υπουργείο Μεταφορών, όπου με συνθήματα όπως "ο ΟΤΕ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό" και"τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δημόσια φτηνή τηλεφωνία", εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για την ικανοποίηση της πρώτης προτεραιότητας, όπως χαρακτηρίζουν αυτό το αίτημά τους. Κι αυτό γιατί, όπως τόνιζαν, η καθημερινή ζωή του τυφλού κυριολεχτικά οργανώνεται μέσα από μια τηλεφωνική γραμμή που αποτελεί πολλές φορές μοναδική λύση για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών, καθώς και την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης.

Τη διαφωνία του για τον περιορισμό του αιτήματος μόνο για την ψηφιακή τηλεφωνία επισήμανε, μιλώντας στη συγκέντρωση ο εκπρόσωπος της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης" Χρ. Γεωργακόπουλος."Η κινητοποίηση, τόνισε, θα έπρεπε να συνδέεται με την ουσία της πολιτικής που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να συνδεθεί με τα άλλα αιτήματα όπως η κοροϊδία της αύξησης 8% των επιδομάτων,, την παιδεία, την ειδική εκπαίδευση κλπ.".

Τέλος, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να στηρίξουν την πρωτοβουλία της ΕΣΚ και άλλων δυνάμεων για τη συλλογή υπογραφών κάτω από κείμενο με τις βασικές θέσεις του χώρου μετά την άρνηση της πλειοψηφίας να τεθεί επικεφαλής του αγώνα για τα πραγματικά προβλήματα των τυφλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ