Τετάρτη 17 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ζητούν τα δεδουλευμένα

Στο δρόμο των κινητοποιήσεων, έβγαλε τους εργαζόμενους στο Δήμο Περιστερίου η αδυναμία του δημάρχου να διεκδικήσει, από την κεντρική εξουσία, το μερίδιο που ανήκει στο Δήμο από τους παρακρατημένους πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να αδυνατεί σήμερα να εξοφλήσει τις οφειλές του στους εργαζόμενους, που "αγγίζουν" σχεδόν τα 600 εκατομμύρια δραχμές. Αυτές οι οφειλές είναι το επίδομα παραγωγικότητας των ετών 1993 - 1995, αλλά και αναδρομικά ποσά ύψους 185 εκατομμυρίων δραχμών, που οφείλει στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ως υπόλοιπο από λάθος εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από το 1989.

Οι εργαζόμενοι, αφού ήρθαν αντιμέτωποι με την άρνηση της δημοτικής αρχής να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους με τη δικαιολογία της οικονομικής δυσπραγίας, προχώρησαν σε 4ωρες στάσεις εργασίας, από την περασμένη Παρασκευή 12 Μάρτη μέχρι και την Πέμπτη 18 Μάρτη, από τις 8 π.μ. μέχρι τις 12 μ., διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

"Η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, πιστά υποταγμένη στη λογική της κυβέρνησης, συρρικνώνει τα εισοδήματα των εργαζομένων, ενώ με τη μέθοδο της αναβλητικότητας και της άρνησης δεν αποδίδει στους εργαζόμενους αυτά που τους οφείλει, την ώρα που υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν", υπογράμμισε ο Γ. Καταχανάς,μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου, και συνέχισε: "Η δημοτική αρχή επικαλείται "οικονομική δυσπραγία", προκειμένου να μην εξοφλήσει τους εργαζόμενους, τη στιγμή που υπάρχουν Δημοτικές Επιχειρήσεις που απομυζούν από το δήμο εκατοντάδες εκατομμύρια".

Να σημειωθεί ότι προεκλογικά το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου είχε αποφασίσει ομόφωνα να καταβληθούν οι οφειλές στους εργαζόμενους, απόφαση που είχε βρει σύμφωνο και τον δήμαρχο Θ. Δημητρακόπουλο. Παρ' όλα αυτά, μετεκλογικά η επίλυση του θέματος παραπέμφθηκε από το δήμαρχο στο μέλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ