Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Προφυλακιστέοι για τη δολοφονία του 17χρονου Αλβανού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 18χρονος Ελληνας φαντάρος και ο 40χρονος πατέρας του που συμμετείχαν στην εγκληματική ενέργεια το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Ρέθυμνο με θύμα το 17χρονο Αλβανό Εντισον Γιαχάι. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι πέντε που συμμετείχαν (μεταξύ αυτών και μια Βουλγάρα), αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Την ευθύνη για το άγριο φονικό ανέλαβε πλήρως ο 18χρονος, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια προσπάθησε να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη.

Αναφέρεται ότι την Τετάρτη το απόγευμα μετανάστες και Ρεθυμνιώτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου. Μοιράζοντας ανακοινώσεις σε περαστικούς και καταστηματάρχες της πόλης οι συγκεντρωμένοι καταδίκαζαν κάθε ενέργεια βίας και ρατσισμού. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, οι κινητοποιήσεις αυτές θα συνεχιστούν στην πόλη του Ρεθύμνου και τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ