Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Δικαιολογίες από τις εταιρίες

Για «μεμονωμένα και παροδικά» περιστατικά δυσλειτουργίας μετά τον προχτεσινό σεισμό, κάνουν λόγο ο ΟΤΕ και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί αν τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Την έρευνα παρήγγειλε με επιστολή του προς την ΕΕΤΤ ο υφυπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, ζητώντας να εξεταστεί εάν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι συμμορφώθηκαν με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την άδεια λειτουργίας τους, καθώς και για τα αίτια που προκάλεσαν το τεχνικό πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες.

Ο ΟΤΕ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ορισμένες «πρόσκαιρες και μεμονωμένες περιπτώσεις συμφόρησης δικτύου στις περιοχές της Σπάρτης, της Καλαμάτας και των Χανίων, οφείλονταν στην υπερβολικά αυξημένη κίνηση».

Στο ίδιο μήκος και η «Κοσμοτέ», κάνει λόγο για «μεμονωμένα και παροδικά περιστατικά κλήσεων που διεκπεραιώθηκαν με μικρή καθυστέρηση κατά τα πρώτα λεπτά μετά το σεισμό.

Η «ΤΙΜ» με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι υπήρξαν «τοπικά και περιορισμένης διάρκειας φαινόμενα συμφόρησης του δικτύου».

Ανεξάρτητα, πάντως, από το αποτέλεσμα της έρευνας και επειδή οι εταιρίες είναι «υπότροπες», εκείνο που επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά, είναι ότι όταν παρουσιαστεί επιτακτική ανάγκη για άμεση επικοινωνία, δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ