Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΡΟΜΠ ΜΑΡΣΑΛ
Αναμνήσεις μιας γκέισας

Κεν Γουατανάμπι (και μια μικρή γκέισα)!
Κεν Γουατανάμπι (και μια μικρή γκέισα)!

Η ταινία θα απασχολήσει σίγουρα τους κινηματογραφόφιλους. Είναι μια μεγάλη παραγωγή και διακινείται από ένα μεγάλο γραφείο διανομής! Εχει ήδη γίνει πολύ -και ακριβή- διαφήμιση και θα γίνει και άλλη. Ομως, γιατί ακριβώς πρόκειται;

Πρόκειται για μια ταινία ύμνο στην Γκέισα! Για έναν τουριστικό οδηγό των γνωστών γυναικείων φιγούρων της Ανατολής. Για ένα νέο «Ιλια Ντάρλινγκ» (Τα Παιδιά του Πειραιά). Οπου καλόκαρδες και κακόκαρδες Ασιάτισσες πόρνες, διασκεδάστριες με όλες τις έννοιες, για την ακρίβεια, διασταυρώνουν και διασταυρώνονται με τα πάθη τους. Κάπου στο βάθος, υπάρχει και η άδικη κοινωνία. Σε πρώτο πλάνο, πάντως, υπάρχει η «γυναικεία» τσαχπινιά και οι «καλοί» πάτρωνες!

Ολα αυτά τα «υπέροχα» και άκρως «αληθινά» τα κατέγραψε και τα αφηγείται, σε πρώτο πρόσωπο, μάλιστα, σαν να είναι ο ίδιος η γκέισα δηλαδή, ο Αμερικάνος συγγραφέας Αρθουρ Γκόλντεν, στο ομότιτλο βιβλίο του (κυκλοφορεί και στα ελληνικά). Τις αναμνήσεις του κ. Γκόλντεν (γκέισα) τις μετέφερε στον κινηματογράφο, με εξαιρετικό αισθητικά τρόπο, ομολογούμε, ο κ. Μάρσαλ. Τις αναμνήσεις του ο Αρθουρ Γκόλντεν τις ντύνει με «επιστημονικά» χαρακτηριστικά (ο ίδιος είναι καθηγητής της Ιαπωνικής Τέχνης).

Συγγραφέας και σκηνοθέτης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, για να μας διδάξουν τα μυστικά των γκεϊσών! Να μη μας φύγει καμία λεπτομέρεια. Οσοι είδαμε την ταινία γίναμε πλουσιότεροι σε γνώσεις για τις ασκήσεις, τις προσπάθειες και τις θυσίες, που πρέπει να καταβάλει μια γυναίκα προκειμένου, σύμφωνα με την ταινία, να γίνει άξια να φέρει τον τίτλο της γκέισας! Οχι, σαν τις δικές μας ή τις διάφορες αλλοδαπές, που πιάνουν την μπάρα και νομίζουν πως γίνανε χαριτωμένες και ελκυστικές! Αξιες να κρατούν «συντροφιά» σε «υψηλά» πρόσωπα!

Τώρα αξίζει, λέτε, τον κόπο, να βάλουμε σε συζήτηση το ζήτημα ότι πρόκειται για εμπόριο λευκής σάρκας, για πορνεία; Για πράγματα, δηλαδή, που δε σηκώνουν τουριστικές αντιμετωπίσεις και ψευτοεπιστημονικές καταγραφές; Φοβάμαι ότι δε θα βρούμε άκρη. Αφήστε τους, λοιπόν, στον κόσμο τους. Τυλιγμένους στα κιμονό των ανοησιών τους. Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής. Αυτοί είναι γκέισες και το ευχαριστιούνται!

Παίζουν: Ζανγκ Ζίγι, Κεν Γουατανάμπι, Μισέλ Γέο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναμνήσεις (2010-02-02 00:00:00.0)
Αναμνήσεις μιας γκέισας (2010-01-31 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΑΘΗΝΑΣ (2006-01-29 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2006-01-22 00:00:00.0)
Αξιο είναι μόνο το αληθινό (2006-01-12 00:00:00.0)
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2006-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ