Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
Ακόμη πιο «φαρμακερά» τα διόδια...

Eurokinissi

«Βροχή» αυξήσεων στα διόδια - παρά την τεράστια κερδοφορία τους - ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα, με πρόσχημα τον πληθωρισμό, οι μεγαλοκατασκευαστές που εκμεταλλεύονται τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και την Αττική Οδό για μερικές δεκαετίες με τις περιβόητες αποικιοκρατικού τύπου «συμβάσεις παραχώρησης»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία «Γέφυρα» αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την αύξηση της τιμής των διοδίων κατά 5% τουλάχιστον, που θα έχει ως αποτέλεσμα η κάθε διέλευση ΙΧ από το Ρίο στο Αντίρριο να στοιχίζει 10,50 ευρώ, από 10 ευρώ που ισχύει τώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έργου η κοινοπραξία είχε έσοδα τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αύξηση στην τιμή των διοδίων κατά 8% τουλάχιστον ετοιμάζει και η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό, παρά το γεγονός ότι τα έσοδά της είναι αυξημένα, αφού η κυκλοφορία από 180.000 οχήματα ημερησίως που εκτιμόταν αρχικά έχει εκτοξευτεί στις 270.000 οχήματα, με αποτέλεσμα να εξετάζεται εύλογα η μείωση του χρόνου εκμετάλλευσης από αυτήν και η παράδοση του έργου πιο γρήγορα στο Δημόσιο. Αν τελικά εγκριθεί και από την κυβέρνηση η αύξηση αυτή, τότε κάθε οδηγός ΙΧ που θα τη χρησιμοποιεί θα πληρώνει 2,70 ευρώ, από 2,50 ευρώ που ισχύει τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ