Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η συζήτηση για τη δίωξη της διευθύντριας

Συνεχίζεται και σήμερα στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ) Αττικής η εκδίκαση της υπόθεσης της διευθύντριας του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, Νικολέττας Στεργιοπούλου, που απειλείται με απαλλαγή από τα καθήκοντά της επειδή δεν υπέκυψε στις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας για να εγγράψει παρανόμως δύο μαθήτριες στο σχολείο για ρουσφετολογικούς λόγους.

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στη διευθύντρια εξέφρασαν χτες με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΠΥΣΔΕ καθηγητές, γονείς και μαθητές του σχολείου, που απαίτησαν «Μάθημα σωστό κι όχι με διώξεις στο Πειραματικό»! Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν και μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ, που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Συμβουλίου και τόνισαν ότι στο πρόσωπο της διευθύντριας διώκεται η επιμονή στην τήρηση της ισχύουσας στα Πειραματικά Σχολεία διαδικασίας σύμφωνα με το πνεύμα της ισότιμης αντιμετώπισης των μαθητών και πρόκειται για μια πράξη καθαρά πολιτική που δείχνει πώς θέλει η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χτεσινή εξέταση της υπόθεσης «κατέρρευσε» ήδη η μία από τις κατηγορίες με τις οποίες το υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να στηρίξει τη δίωξη ενάντια στη διευθύντρια. Ωστόσο σήμερα αναμένεται να συζητηθεί το επίμαχο θέμα: Οτι η διευθύντρια αρνήθηκε να υλοποιήσει την εντολή του υπουργείου να εγγράψει παρανόμως στο σχολείο δυο συγκεκριμένες μαθήτριες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ