Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ασύδοτος ο εργολάβος

Οι εργολάβοι βλάπτουν την υγεία, το πορτοφόλι και υποσκάπτουν ευθέως τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό αναδείχτηκε μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες με αφορμή την απόλυση δύο εργαζομένων που δουλεύουν στο Βιολογικό Καθαρισμό Θεσσαλονίκης και απασχολούνται μέσω εργολάβων.

Την τελευταία περίοδο, εντείνεται η επίθεση των εργολάβων στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αφού πλέον απολύουν ακόμη και εκλεγμένους συνδικαλιστές - μέλη Σωματείων. Μετά το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ο εργολάβος Π. Σαμουηλίδης απέλυσε εργαζόμενους και συνδικαλιστές που απασχολούσε στην υπηρεσία της καθαριότητας, χτες έγιναν γνωστές και δύο απολύσεις εργαζομένων στο Βιολογικό Καθαρισμό Θεσσαλονίκης. Ο ένας μάλιστα από τους δύο απολυμένους είναι ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χτες το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν πως ο εργολάβος «Χ. Κωνσταντινίδης ΑΕ» που ανέλαβε τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού εδώ και 8 μήνες, - έναντι 350.000 ευρώ που εισπράττει από την «ΕΥΑΘ ΑΕ» κάθε μήνα - μείωσε τις αποδοχές των εργαζομένων, δεν πληρώνει υπερωριακή εργασία, δεν παρέχει στους εργαζόμενους τις απαραίτητες φόρμες και μπότες για να κάνουν με ασφάλεια τη δουλιά τους, δεν τηρεί τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, κλπ.

Ταυτόχρονα κατήγγειλαν πως τους τελευταίους δύο μήνες γίνεται και πλημμελής επεξεργασία των λυμάτων, με αποτέλεσμα «το φορτίο που τελικά καταλήγει στο Θερμαϊκό είναι βαρύ». Μέχρι τώρα όμως η Εταιρία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Βέβαια, ούτε το Σωματείο ούτε και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου έθεσαν ζήτημα να φύγουν οι εργολάβοι και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι απευθείας στην επιχείρηση για την οποία εργάζονται, δηλαδή την ΕΥΑΘ ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ