Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΗΤΩ»
Μάχη μέχρι την επαναπρόσληψη

Με δεύτερη συνεχόμενη τετράωρη στάση εργασίας συνέχισαν και χτες τα μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη της Σταματίνας Στριλάκου που απολύθηκε πρόσφατα από το κατάστημα «ΛΗΤΩ», παρά την εκ νέου προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων - σήμερα αναμένεται η απόφαση - με αίτημα να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Και στη Θεσσαλονίκη, οι εμποροϋπάλληλοι της πόλης, περιφρουρώντας τη στάση εργασίας που κήρυξε το σωματείο τους, απέκλεισαν για δεύτερη μέρα την είσοδο του «ΛΗΤΩ» στη Μοναστηρίου για δύο ώρες, από τις 7 μ.μ. έως τις 9 το βράδυ. Χτες εκδικάστηκε και η αγωγή της εταιρίας σε βάρος του σωματείου και της διήμερης κινητοποίησής του, χωρίς ακόμα να έχει εκδοθεί απόφαση.

Η εργοδοσία συνεχίζει να τηρεί την ίδια αδιάλλακτη στάση που είχε από την πρώτη στιγμή, αρνούμενη να επαναπροσλάβει τη Στ. Στριλάκου. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, προχωρεί σε συντονισμό και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα, με κεντρικό αίτημα την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

  • Σε απόγνωση βρίσκονται οι δεκάδες εργαζόμενοι στο κέτερινγκ «ΔΙΕΘΝΕΣ» που εδρεύει στη Μεταμόρφωση, καθώς είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί δώρα, επιδόματα άδειας, κλπ. Σήμερα, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Αθήνας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο υπουργείο Απασχόλησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ