Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι απολυμένοι στα εργοστάσια της πόλης

Οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Απόφαση να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους πήραν οι απολυμένοι των εργοστασίων «Β» και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Νάουσας» στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης. Καθορίστηκε την επόμενη Δευτέρα, αντιπροσωπεία τους να μεταβεί στο υπουργείο Απασχόλησης στην Αθήνα, ενώ την επόμενη Τρίτη, θα καθορίσουν τις μορφές αγώνα, με τις οποίες θα κλιμακώσουν την πάλη τους. Παράλληλα, συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτώβρη.

Χτες, βράδυ, συνεδρίασε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και αποφάσισε την κάλυψη και τη στήριξη της απόφασης των απολυμένων για οργάνωση νέων κινητοποιήσεων.

Στη Συνέλευση των απολυμένων, παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Κόμματος σχετικά με το πρόβλημα. Και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους απολυμένους, ταυτόχρονα, να δώσουν τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αλλά και για την ενίσχυση του μετώπου σύγκρουσης και ρήξης με τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ - κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Μονόδρομος η πάλη για σταθερή δουλιά

Στο μεταξύ, σε όλο του το μεγαλείο αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης σε βάρος των χιλιάδων ανέργων, οι οποίοι, αφού πεταχτούν από τη δουλιά τους, κατευθύνονται στα γνωστά προγράμματα ημιαπασχόλησης και ανακύκλωσης της φτώχειας, με στόχο να συγκαλυφθεί η πραγματική ανεργία. Παράλληλα, αναδεικνύεται σαν μονόδρομος η διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και ο αγώνας για πλήρη και σταθερή δουλιά, από τον οποίο δεν έχουν παραιτηθεί ούτε στιγμή οι απολυμένοι στα εργοστάσια της Νάουσας.

Οπως ήδη έχει γίνει γνωστό, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε μη νόμιμες τις προσλήψεις στο Δήμο Νάουσας των περισσότερων από τους 37 απολυμένους - ανάμεσά τους και 23 της ΤΡΙΚΟΛΑΝ - τους οποίους προσέλαβε μετά την απόλυση τους από τις βιομηχανίες της περιοχής.

Για το θέμα έγινε χτες σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης. Ο δήμαρχος - υπέρμαχος των προγραμμάτων - κατέφυγε σε αόριστες υποσχέσεις ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν υπό τύπον αποζημίωσης για την εργασία που προσέφεραν μέχρι τώρα, αλλά πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει το οικονομικό κόστος δε θα μπορέσει ο δήμος να τους κρατήσει πέρα από αυτό το μήνα.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Χρ. Τρεμπελής διαμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για να καταγγελθεί η κυβερνητική πολιτική που οδήγησε ολόκληρη την περιοχή στην ανεργία και το μαρασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ