Πέμπτη 12 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Καμιά υποχώρηση από το δίκιο τους

Αναγκασμένη να κρύβεται πίσω από δικαστικές αποφάσεις είναι η διεύθυνση της «ΣΟΦΤΕΞ», η οποία, μη μπορώντας να αντικρούσει το δίκαιο αγώνα που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι, δεν εμφανίστηκε ούτε στη χτεσινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης. Με γραπτό σημείωμα, υποστήριξε ότι ...δε χρειάζεται η παρουσία της, αφού αύριο αναμένεται η εκδίκαση της δεύτερης αγωγής που έχει καταθέσει για να κηρυχτεί ο αγώνας των εργαζομένων παράνομος.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση τηρεί στάση Ποντίου Πιλάτου, σιγοντάροντας και καλύπτοντας την εργοδοτική επιθετικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες το πρωί, αστυνομικοί προσπάθησαν με προπηλακισμούς να εμποδίσουν τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία, την οποία συνόδευαν ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Θόδ. Κούτρας, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, να ανέβει στον όροφο του υπουργείου όπου θα γινόταν η συνάντηση.

Μετά και τη χτεσινή εξέλιξη, οι εργαζόμενοι παραμένουν σταθεροί στην απόφασή τους να αντιπαλέψουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο. Αλλωστε, και η χτεσινή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης να καλέσει άμεσα νέα τριμερή, ήταν αποτέλεσμα της δυναμικής παρουσίας των εργαζομένων έξω από το υπουργείο, χωρίς ωστόσο να προσφέρει καμία εγγύηση.

Με απόφαση του σωματείου τους, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις 3ωρες στάσεις εργασίας, με οικονομικά αιτήματα, αύριο, Παρασκευή, και την επόμενη Δευτέρα. Επίσης, αύριο το πρωί, στις 10 π.μ., προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο όπου θα εκδικαστεί η αγωγή της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ