Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απορρίφθηκε αγωγή Αραβαντινού κατά του «ΜΕΤΡΟ»

Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας η αγωγή του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντ. Αραβαντινού που είχε καταθέσει σε βάρος του περιοδικού «ΜΕΤΡΟ» και του δημοσιογράφου Ν. Βαφειάδη για συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας το ποσό των 300.000 ευρώ για «ηθική βλάβη».

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα του «ΜΕΤΡΟ» «είναι απολύτως αληθή και πρόθεση του συντάκτη ήταν ακριβώς να καταδείξει τα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος στην Ελλάδα».

Η υπόθεση αφορούσε πέντε δημοσιεύματα της στήλης «Τσουκνίδα» του περιοδικού «ΜΕΤΡΟ» για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνη του 2002 μέχρι το Φλεβάρη του 2004. Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι η έκθεση των περιστατικών «στα επίμαχα δημοσιεύματα, σχετίζεται με τον έλεγχο της λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος και την επίκριση πράξεων και συμπεριφορών σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίες, λόγω της ποινικής τους απαξίας, παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο. Επομένως, τα δημοσιεύματα έγιναν με αποκλειστικό σκοπό την πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού, με οξείς και δυσμενείς μεν για τον ενάγοντα εκφράσεις, από δικαιολογημένο όμως ενδιαφέρον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ