Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17 Ν»
«Κατ' επίφαση δίκη» λέει ο Γιωτόπουλος

Ο Ηρακλής Κωστάρης έκανε λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του, στο στάδιο της προανάκρισης

Για «κατ' επίφαση δίκη» έκανε λόγο, για άλλη μια φορά χτες, ο Α. Γιωτόπουλος σε γραπτή δήλωσή του προς το Πενταμελές Εφετείο που δικάζει την υπόθεση της «17 Ν». Στη δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι «δε με εκπροσωπούν οι δικηγόροι που διορίσατε, ούτε δικαιούται οποιοσδήποτε παράγοντας αυτής της διαδικασίας να μιλά για λογαριασμό μου». Πρόσθεσε, δε, ότι «για κάθε νομικό ζήτημα που με αφορά - έξω από αυτή την κατ' επίφαση δίκη - εξακολουθώ να εκπροσωπούμαι από τους δικηγόρους που εγώ διόρισα αρχικά».

Η γραπτή δήλωση του Α. Γιωτόπουλου διαβιβάστηκε στο ακροατήριο από τον συγκατηγορούμενό του Β. Τζωρτζάτο. Ομως, δε διαβάστηκε στο δικαστήριο, αφού, όπως είπε η εισαγγελέας της έδρας Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αυτό θα ήταν δικονομικά δυνατό, αν ο κατηγορούμενος είχε απευθυνθεί προς τους τρεις συνηγόρους που τον εκπροσωπούν.

Πιο πριν, ο Η. Κωστάρης έκανε λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του κατά το στάδιο της προανάκρισης. Περιέγραψε στο δικαστήριο τον τρόπο που συνελήφθη. Στην Ασφάλεια «με ρωτούσαν αν γνωρίζω κάτι σχετικά με την "17 Ν" και άλλα που θα τα αναπτύξω στην απολογία μου. Απάντησα ότι δε γνωρίζω τίποτα και ίσως έχει γίνει κάποιο λάθος. Από τη στιγμή αυτή άρχισαν οι απειλές και οι εκβιασμοί. Αρχισα τότε να ζητώ επίμονα δικηγόρο. Αυτό το έγραψα και σε κάποιο χαρτί, που μου έδωσαν να γράψω κάποια πρόταση για να ελέγξουν το γραφικό μου χαρακτήρα. Το μόνο που άκουσα σε όλη την ανάκριση από το απόγευμα 20 Ιουλίου έως τις εννέα το πρωί 21 Ιουλίου, ήταν απειλές και ότι δε δικαιούμαι δικηγόρο. Στο τέλος, δέχτηκα και υπέγραψα μια κατάθεση που έγραφε ότι θέλω να απολογηθώ με δικηγόρο τον οποίο θα ειδοποιήσω. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω. Στην ερώτηση "επιθυμείτε να κάνετε χρήση των δικαιωμάτων που σας γνωστοποιήθηκαν", δεν έγραφε καμία απάντηση. Το "όχι δεν επιθυμώ" το πώς γράφτηκε, δεν μπορώ να το ξέρω. Τελικά, δε με άφησαν να επικοινωνήσω με κανέναν, ούτε με δικηγόρο. Η πρώτη μου επαφή με τον δικηγόρο έγινε στο γραφείο της ανακρίτριας κ. Μπούρη στις 21 Ιουλίου το απόγευμα».

Στη χτεσινή συνεδρία αγόρευσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Φ. Ραγκούσης και Β. Παπαστεργίου, αναπτύσσοντας τις απόψεις τους στην ένσταση ακυρότητας των προανακριτικών απολογιών των κατηγορουμένων. Παίρνοντας το λόγο, ο κατηγορούμενος Δ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως στην προανάκριση δέχτηκε ωμό εκβιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ