Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις

Eurokinissi

Ποινική δίωξη κατά του Γιάννη Δημητράκη που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συμπλοκής στη ληστεία της «Εθνικής», όπως και κατά του 30χρονου Σίμου Σεϊσίδη αλλά και παντός άλλου υπευθύνου, άσκησε χτες η εισαγγελέας Ελένη Ράικου. Το κατηγορητήριο για τον νοσηλευόμενο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών 28χρονο Γ. Δημητράκη και για τον καταζητούμενο Σ. Σεϊσίδη είναι ληστεία από κοινού κατ' εξακολούθηση, από την οποία επήλθε και βαριά σωματική βλάβη, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ χτες έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 30χρονου Σεϊσίδη. Ο Σ. Σεϊσίδης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές καθώς συμμετείχε σε επεισόδια στο Πολυτεχνείο - είχε συλληφθεί το 1995 κατά την κατάληψη του ιδρύματος - και στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, σε εμπρησμούς αυτοκινήτων το 1994 και το 1995, ενώ είχε καταδικαστεί για ληστεία τράπεζας το 2000.

Λίγο πριν τις 11.30 χτες το πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας, προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από τη διασταύρωση της Λ. Αλεξάνδρας με την οδό Δρόση έναν 26χρονο που είχε φιλικές σχέσεις με τον Γιάννη Δημητράκη. Μάλιστα, ο νεαρός είχε προσαχθεί ξανά πριν από δύο χρόνια μαζί με τον Γ. Δημητράκη ως ύποπτος για επεισόδια. Η «ανάκρισή» του κράτησε μέχρι τις 8 το βράδυ, όταν και αφέθηκε ελεύθερος. Ο δικηγόρος του 26χρονου, Γ. Βλάχος, το απόγευμα τόνισε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον πελάτη του και εξετάζεται ως μάρτυρας λόγω της φιλίας του με τον Γ. Δημητράκη. Το όνομά του είχε δημοσιευτεί προχτές στην εφημερίδα «Το Βήμα». Ο Γ. Βλάχος με δηλώσεις του διαμαρτυρήθηκε για την πολύωρη κράτηση του πελάτη του, τον οποίο δεν μπόρεσε να συναντήσει. Επίσης, υπήρξαν πληροφορίες για δεύτερη προσαγωγή ατόμου, όπως και για επιχείρηση της Αστυνομίας στο Βύρωνα, όμως διαψεύστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Αργά χτες το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία βρήκε θυρίδα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, στο όνομα του Γ. Δημητράκη. Σε αυτή υπήρχε χρηματικό ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες άγγιζε τα 50.000 ευρώ και εκτιμάται ότι είναι μέρος από τη λεία των έξι ληστειών που φέρεται να συμμετείχε.

Πριν την έκδοση εντάλματος σύλληψης και απαγγελίας κατηγοριών εναντίον του Γ. Δημητράκη, η κατάσταση του οποίου θεωρείται σταθερή, είχε εκδώσει ανακοίνωση το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα». Σε αυτή τίθενται ερωτήματα σχετικά με την παρουσία αστυνομικών κατά την επίσκεψη συγγενών του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ δεν είχε ακόμα τυπικά συλληφθεί, την παράτυπη ανάκρισή του από τον εισαγγελέα Ι. Διώτη, καθώς και την κλοτσιά που δέχτηκε ο Γ. Δημητράκης από αστυνομικό τη στιγμή που ήταν δεμένος με χειροπέδες και τραυματισμένος.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της το DNA και του δεύτερου ληστή από τις αναλύσεις που έγιναν στο αίμα που βρέθηκε στην πλ. Κλαυθμώνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ