Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τη συμβουλή του υπομνήματος ότι «θα πρέπει να αποφύγουμε να αναγκαστούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες, και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε θέμα, τονίζοντας παράλληλα τους ισχυρούς λόγους για στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στο πλαίσιο των νόμιμων υποχρεώσεών μας» εφαρμόζει καθώς φαίνεται η βρετανική κυβέρνηση που διέψευσε ότι απέκρυψε πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις μυστικές πτήσεις της CIA για τη μεταφορά κρατουμένων, υποστηρίζοντας ότι έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα αιτήματα της αμερικανικής υπηρεσίας για τα οποία είχε λάβει γνώση.

Σε γραπτή ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο προς τους βουλευτές, αναφέρεται ότι υποβλήθηκαν τέσσερα αιτήματα, όλα το 1998, για να χρησιμοποιηθεί ο εναέριος χώρος ή τα αεροδρόμια της Βρετανίας για τη μεταφορά κρατουμένων. Τα δύο από αυτά τα αιτήματα απορρίφθηκαν.

Η διευκρίνιση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έγινε την επομένη της διαρροής υπομνήματος του Φόρεϊν Οφις, με ημερομηνία 7 Δεκέμβρη, στο οποίο αναφερόταν ότι «ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις» από αυτές που έχει παραδεχτεί επισήμως η κυβέρνηση. Επιπλέον, δημοσιεύματα στα μέσα Δεκέμβρη, είχαν αποκαλύψει ότι από το 2001 έως το 2005 δεκάδες αεροσκάφη της CIA χρησιμοποίησαν τα βρετανικά αεροδρόμια για να μεταφέρουν υπόπτους για τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ