Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες διαδηλώσεις για τη σφαγή

ΟΥΑΝΑ.- Χιλιάδες λαού μετείχαν στις νέες διαδηλώσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Πακιστάν, μια βδομάδα μετά τη σφαγή στο χωριό Νταμαντόλα από μη-επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA που εξαπέλυσαν πυραύλους, σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 αθώους, μεταξύ των οποίων 5 γυναίκες και 5 παιδιά, και «τέσσερα στελέχη της αλ Κάιντα». Το βασικό σύνθημα που ακουγόταν στην Ουάνα, την κυριότερη πόλη του Νότιου Ουαζιριστάν, ήταν «θάνατος στην Αμερική», αλλά και «σταματήστε να σκοτώνετε αθώους μουσουλμάνους». Ενας δημογέροντας μιας φυλής της περιοχής είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του προς το πλήθος ότι «υπάρχουν 70.000 Πακιστανοί στρατιώτες στα σύνορά μας, αλλά ο στρατός μας δε μας προστατεύει, είναι αδικία».

Στην πόλη Μουλτάν, δικηγόροι μποϊκόταραν τα δικαστήρια σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φιλοαμερικανικές τοποθετήσεις του στρατηγού και επιλεγόμενου «προέδρου» του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ.

Στο μεταξύ, αμερικανικές πηγές συνέχιζαν να «διαρρέουν» στον αμερικανικό Τύπο την πληροφορία ότι «δε θα προχωρούσαν» στην επιχείρηση, αν δεν είχαν «έγκριση του Ισλαμαμπάντ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ