Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέες ισραηλινές «κατηγορίες» κατά Ιράν - Συρίας...

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.- Κατηγορίες κατά του Ιράν και της Συρίας εκτόξευσε χτες ο Ισραηλινός υπουργός Σαούλ Μοφάζ, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ως πρόσχημα την προχτεσινή επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο του Τελ Αβίβ. Οπως ισχυρίστηκε, «υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία ότι η επίθεση χρηματοδοτήθηκε στο Ιράν, σχεδιάστηκε στη Συρία και πραγματοποιήθηκε από Παλαιστίνιους». Ο Μοφάζ πρόσθεσε πως τα στοιχεία αυτά «θα τα μοιραστεί» με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους...

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται ο προεκλογικός πυρετός ενόψει των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Τετάρτης. Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις φέρνουν τους υποψήφιους της Φατάχ και της Χαμάς να δίνουν μάχη σώμα με σώμα, καθώς η διαφορά των δύο κομμάτων περιορίζεται πλέον σε ποσοστό επιπέδου 0,3%... Στη Λωρίδα της Γάζας, οι υποψήφιοι της Φατάχ προπορεύονται με ποσοστό 36,7% και της Χαμάς με 36,4%. Στη Δυτική Οχθη, οι υποψήφιοι της Φατάχ συγκεντρώνουν ποσοστό 29,7% και της Χαμάς 26,6%...

Χτες, πάντως, στην πόλη της Γάζας, δεκάδες χιλιάδες υποστηριχτές της Χαμάς πραγματοποίησαν μαζική προεκλογική συγκέντρωση, που από ξένα πρακτορεία χαρακτηρίστηκε σαν «θεαματική επίδειξη δύναμης». Ο Ισμαήλ Χανίγεχ, ένα απ' τα επιφανέστερα στελέχη της Χαμάς και υποψήφιος στις εκλογές, είπε στη διάρκεια ομιλίας του πως παρά τις διεθνείς ασφυκτικές πιέσεις για αφοπλισμό και αποστρατιωτικοποίηση, η Χαμάς ούτε άλλαξε, ούτε θα αλλάξει τις θέσεις της, με στόχο την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Το ίδιο διάστημα, στη Δυτική Οχθη, Παλαιστίνιοι υποψήφιοι βουλευτές και περίπου 5.000 Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και αλλοδαποί ακτιβιστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το ισραηλινό τείχος της ντροπής, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσει σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ.

Η ΟΓΕ για τη σύλληψη της Χάντερ

Εγγραφη διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα απέστειλε χτες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καταδικάζοντας τη σύλληψη του μέλους της ΚΕ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και στελέχους του γυναικείου κινήματος της Παλαιστίνης, Φάντουα Χάντερ, που συνελήφθη στις αρχές της βδομάδας απ' τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στην έγγραφη διαμαρτυρία της, η ΟΓΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση της Φ. Χάντερ απ' τη φυλακή Αλ Μακόμπα όπου κρατείται.

Η ΟΓΕ απέστειλε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ενωση Εργαζομένων Γυναικών Παλαιστίνης, της οποίας είναι μέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση «έναρξης διαλόγου» Χαμάς - Φατάχ (2008-06-10 00:00:00.0)
«Αναταράξεις» από τη δήλωση Ομπάμα για την Ιερουσαλήμ (2008-06-06 00:00:00.0)
Συγκρούσεις και απαγωγές (2007-01-03 00:00:00.0)
Νέοι εποικισμοί παράλληλα με το σχέδιο «αποχώρησης»... (2005-02-26 00:00:00.0)
«Απελευθερώστε τους φυλακισμένους» (2003-07-11 00:00:00.0)
Ανεβαίνει, σταθερά, το θερμόμετρο της έντασης (2000-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ