Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΥΣΙΜΑ
«Φουντώνει» η κερδοσκοπία

Προκαλεί η κυβέρνηση. «Πόντιος Πιλάτος» η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

Την ώρα που η κερδοσκοπία φουντώνει με πρόσχημα τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς» - και κάποιοι βλέπουν να αυξάνονται τα κέρδη τους κατακλέβοντας τα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών - η κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί.

Προχτές ήταν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Ανάπτυξης Ν. Στεφάνου, ο οποίος καλούσε τους καταναλωτές να αποδεχτούν το νόμο της ...«προσφοράς και της ζήτησης» που διαμορφώνουν τις τιμές στην αγορά, τιμές δηλαδή με βάση τους στόχους κερδοφορίας των μονοπωλίων και τη χυδαία εκμετάλλευση των αυξημένων αναγκών των καταναλωτών σε περιόδους σαν κι αυτή. Χτες, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, ο οποίος έκανε ανέξοδα λόγο για ελέγχους και ζητούσε τη συνδρομή και των βενζινοπωλών «για να απομονώσουμε και να τιμωρήσουμε τα περιστατικά όσων επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν».

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας το έπαιζε «Πόντιος Πιλάτος». Τη μια μέρα συνιστούσε «αυτοσυγκράτηση» στα μέλη της και την επομένη, χτες, αποποιούνταν της όποιας ευθύνης τυχόν αποδίδεται σε πρατηριούχους για κερδοσκοπία. Οσο για τις εταιρίες, αυτές κάνουν ανενόχλητα τη δουλιά τους.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο οι τιμές του πετρελαίου τραβάνε μέρα με τη μέρα την ανηφόρα και οι καταναλωτές πληρώνουν όλο και ακριβότερα τη θέρμανση. Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης, το πετρέλαιο θέρμανσης έφτασε τις προηγούμενες μέρες να πωλείται ακόμα και στα 70 λεπτά το λίτρο. Με βάση τις τιμές που επισήμως δίνουν οι εταιρίες για παραδόσεις 1.000 λίτρων και πάνω μόνο από τη Δευτέρα μέχρι και χτες, μέσα σε δυο μέρες δηλαδή, έχουν αυξηθεί μέχρι και 11,1 ευρώ το χιλιόλιτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ