Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Εξευτελισμός των παιδιών της φτωχολογιάς

«Η σημερινή κοινωνία είναι πολύ λιγότερο ανθρώπινη, σε σχέση με τα σοβιετικά χρόνια, παρ' όλες τις αδυναμίες, που μπορεί να υπήρχαν και τότε», σημειώνει, σε συνέντευξή του στη ρωσική ιστοσελίδα km.ru, ο Βίκτωρ Τιούλκιν, Α` Γραμματέας της ΚΕ και βουλευτής του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ). Κι όπως προσθέτει: «Η κάθε διαδικασία, μέσω της οποίας ζητάνε από τον άνθρωπο να αποδείξει ότι είναι φτωχός για να τον βοηθήσουν, είναι ιδιαίτερα υποτιμητική. Ιδιαίτερη αποστροφή προκαλεί αυτό που γίνεται στα σχολεία μας, όπου τα παιδάκια πρέπει να πάνε στο διευθυντή να του πούνε: "Κύριε, οι γονείς μου είναι φτωχοί, γι' αυτό βοηθήστε με να έχω ένα δωρεάν πρωινό, ή με ό,τι άλλο νομίζετε"».

Να σημειωθεί εδώ, για να γίνει κατανοητό το τι συμβαίνει, πως λόγω της μεγάλης και ραγδαίας εξαθλίωσης του πληθυσμού, σε πολλές περιοχές παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της μαζικής λιποθυμίας των παιδιών κατά τη διάρκεια του μαθήματος, εξαιτίας τού ότι οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν το αναγκαίο, για τις δύσκολες κλιματολογικά συνθήκες της Ρωσίας, πρωινό. Ετσι, σε πολλές περιοχές οι αρχές, για να εξασφαλίσουν την εύρυθμη διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία, αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν το καθεστώς του δωρεάν πρωινού συσσιτίου στο σχολείο, για εκείνα τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν πρωινό.

Ο Β. Τιούλκιν, δεν παρέλειψε στη συνέντευξή του να αναφέρει, προς γνώση της νέας γενιάς των Ρώσων, μερικά πράγματα που οι σοβιετικές γενιές τα είχαν αυτονόητα: «Στη Σοβιετική Ενωση μπορεί να μην είχαμε φτάσει στην τελειότητα, μπορεί ακόμη οι άνθρωποι να μη ζούσαν σε πλήρη κοινωνική ευημερία, αλλά μια σειρά πραγμάτων τα είχαν εξασφαλίσει και αυτά τούς παρέχονταν ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως το νερό, η θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα, οι τιμές των οποίων ήταν πάρα πολύ χαμηλές. `Η, π.χ., η κατοικία, που, αργά ή γρήγορα, όλοι αποκτούσαν με τη σειρά τους. Να, γιατί λέμε ότι σήμερα έχουμε να κάνουμε με μιαν ολοφάνερη οπισθοδρόμηση», κατέληξε ο Ρώσος κομμουνιστής, ενόψει της εφαρμογής του νέου «δημοτικού κώδικα», που αυξάνει κατακόρυφα τα δημοτικά τέλη και τα τέλη των άλλων κοινωφελών οργανισμών, προκαλώντας νέα σημαντική «αιμορραγία» στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων της Ρωσίας.


Ι.Π.-Ε.Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ