Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αυξάνονται τα προβλήματα του Μουσάραφ

ΝΤΑΒΟΣ και ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Δύο ακόμα κινήσεις αντιπερισπασμού έκανε χτες ο πραξικοπηματίας στρατηγός - πρόεδρος για τους φίλους - του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, σε μια προσπάθεια να «συμμαζέψει» την κατάσταση μετά τη σφαγή 18 αμάχων στο χωριό Νταμαντόλα από μη-επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA, που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την κοσμική και την ισλαμιστική αντιπολίτευση και «ταπεινώνει» την κυβέρνησή του. Από το Νταβός, όπου βρισκόταν χτες, ο Μουσάραφ υποστήριξε ότι το Πακιστάν «ουδέποτε έδωσε άδεια» για την επίθεση στο χωριό, την οποία «καταδίκασε», σημειώνοντας όμως ότι «υπάρχουν ξένοι εξτρεμιστές στο Πακιστάν» και έκανε λόγο για «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του» και από αυτούς! Παρ' όλους τους ισχυρισμούς του στρατηγού, όμως, οι πληροφορίες που έχει διαρρεύσει η αμερικανική πλευρά αναφέρουν ότι η κυβέρνησή του γνώριζε ότι θα γινόταν η επίθεση - και αυτό είναι που μετράει...

Η δεύτερη κίνηση αντιπερισπασμού του πραξικοπηματία στρατηγού ήταν η ανακοίνωση ότι - προφανώς κατόπιν αιτήματος του Ισλαμαμπάντ - η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι καταζητεί την πρώην πρόεδρο της χώρας, Μπεναζίρ Μπούτο, και το σύζυγό της για μια σειρά οικονομικών σκανδάλων.

Αλλά οι κινήσεις του Μουσάραφ μοιάζουν να πέφτουν στο κενό: χτες η Γερουσία του Πακιστάν πέρασε μια απόφαση στην οποία καταδικάζει με προσεκτικό, αλλά έντονο τόνο την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του Πακιστάν από τις ΗΠΑ, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο στρατηγό, ο οποίος εξαρτάται σχεδόν απόλυτα από τη στήριξη της Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ