Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Υπεύθυνοι κυβέρνηση και εταιρίες

Καταγγελία τεσσάρων σωματείων της Ζώνης, της ΠΕΜΕΝ και του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

«Η ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στη διαχείριση - πετρελαιοειδών και στις επισκευές πλοίων, η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι οι υπεύθυνοι για το ναυτικό έγκλημα στην Κυνοσούρα για το θάνατο του ναυτεργάτη Βλάση Βλασόπουλου». Αυτό υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωση τα παρακάτω σωματεία της ζώνης: Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Μετάλλου Σαλαμίνας, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Εγκαταστατών, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών Πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρά τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν από τα σωματεία συνεχίστηκαν οι ανεξέλεγκτες δραστηριότητες της εταιρίας «HELLENIC SLOP» με την κάλυψη των υπηρεσιών του ΥΕΝ.

«Τα γεγονότα αποδεικνύουν - υπογραμμίζεται - ότι και αυτό το ναυτικό έγκλημα στο SLOP είναι ένας ακόμη κρίκος στη μακριά αλυσίδα των ναυτικών εγκλημάτων με ευθύνη του ΥΕΝ και των εφοπλιστών. Αυτή είναι η "εκσυγχρονιστική" ποιοτική πολιτική που διακηρύσσει με πομπώδης εκφράσεις ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής, που υποτάσσει την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, στην προώθηση των εφοπλιστικών συμφερόντων».

Τα σωματεία απαιτούν: «Να καταργηθεί η ανεξέλεγκτη παράνομη δραστηριότητα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή. Να καταλογιστούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ευθύνονται για τη ναυτική τραγωδία. Να πραγματοποιούνται ουσιαστικοί έλεγχοι με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων για την αξιοπλοΐα των πλοίων και των εγκαταστάσεων. Να δημιουργηθούν οι απαραίτητες λιμενικές υποδομές στην Κυνοσούρα, που να εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων, αλλά και την παροχή υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους».

Τέλος, καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης για να επιβάλλουν τις προτάσεις τους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στους τόπους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ